Zonguldak seçim sonuçları 2018 (24 Haziran seçimleri Zonguldak oy oranları)

Zonguldak seçim sonuçları 2018 (24 Haziran seçimleri Zonguldak oy oranları)

Zonguldak seçim sonuçları, partilerin oy oranları ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu anlık verilerle haberimizde. 59 milyonun sandığa gittiği seçimlerde oylar sayılırken Zonguldak seçim sonucu, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oy oranları merakla bekleniyor. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekilleri seçimleri için kritik illerden biri olan Zonguldak'ta Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu'nun oy oranları ne? Milletvekili seçimlerinde partilerden hangisi önde? Tüm detaylar SEÇİM 2018 sayfamızda!

24 Haziran seçimlerinde oy sayımı sürerken Zonguldak seçim sonuçları da merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçimlerinde Zonguldak'ta oy oranı ne? Hangi aday ve parti önde. Cumhur İttifakı mı yoksa Millet İttifakı mı ipi göğüsledi? Seçilen milletvekili adayları kimler? Cumhurbaşkanlığı yarışında Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek'in yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçiminde kentin tercihi kimden yana oldu? Tüm bu soruların cevabı sürekli güncellenen haberimizde.

1 KASIM ZONGULDAK SEÇİM SONUÇLARI

Zonguldak seçim sonuçlarını Seçim 2018 sayafamızdan takip edebilir ya da aşağıdaki linke tıklayarak tüm detayları öğrenebilirsiniz. 

18-06/12/zonguldak-milletvekili-secim-sonuclari.jpg

1 Kasım 2015'deki genel seçimlerde AK Parti'nin yüzde 49.4 oy aldığı Zonguldak'ta CHP'nin de ağırlığı bulunuyor. CHP son seçim sonuçlarına göre yüzde 36.4 oy almayı başarmıştı. 7 Haziran 2015 seçim sonuçlarına göre ise AK Parti %38.0 , Cumhuriyet Halk Partisi %39.0 , Milliyetçi Hareket Partisi %16.4 ve Halkların Demokratik Partisi %1.2 oy oranları ile Zonguldak  ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. 

 18-06/12/zonguldak-secim.jpg

ZONGULDAK SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

24 Haziran akşamı Zonguldak 'daki vatandaşlar sonuçlara kilitlenecek. Son genel seçimde (1 Kasım 2015) AK Parti Zonguldak 'da yüzde 49.4 oy oranı alırken, MHP % 9.5, HDP %0.8, CHP ise 36.4 oy almıştı. Son seçimlerde Zonguldak 'daki bu duruma bakıldığında Zonguldak'da yarışın iki parti arasında geçeceği düşünülüyor.  

ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER

AK Parti: Hüseyin Özbakır ,Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar 

CHP: Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş

ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

ZONGULDAK AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Polat Türkmen

Ahmet Çolakoğlu

Hamdi Uçar

Züleyha Arıman

Burhan Onuk

ZONGULDAK CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ünal Demirtaş

Deniz Yavuzyılmaz

Umut Başoğlu

Merve Kır

Çiğdem Şekerci

ZONGULDAK MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hamdi Ayan

Abdullah Bekar

Fehmi Nuhoğlu

Taner Kayı

Sebil Sümeyye Bıyıklı

ZONGULDAK İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Aydın Tümen

Mehmet Batu Müftüoğlu

Fehime Çakır

Hava Çiçek

Mustafa Adil Özkan

ZONGULDAK SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Burak Erol

Gökhan Göktaş

Mehmet Yaman

Engin Zeren

Yavuz Süleyman Küş

ZONGULDAK HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mehmet Zeki Salmanoğlu

Bedirhan Güneş

Asya Gezer

Fevzi Kaya

İLÇE İLÇE ZONGULDAK SEÇİM SONUÇLARI

Zonguldak 'daki ilçelerin seçim sonuçlarını 24 Haziran akşamı açıklandığında anlık olarak sayfamızdan görebilirsiniz. Zonguldak 'daki 8 ilçenin seçim sonuçlarına aşağıda verdiğimiz linklerden erişebilirsiniz.

Alaplı seçim sonuçları

Çaycuma seçim sonuçları

Devrek seçim sonuçları

Gökçebey seçim sonuçları

Kdz. Ereğli seçim sonuçları

Kilimli seçim sonuçları

Kozlu seçim sonuçları

Zonguldak seçim sonuçları

ZONGULDAK İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Zonguldak isminin verilişi çeşitli rivayetlere dayanmaktadır; sazlık ve kamışlık anlamına gelen zongalıktan, sıtmanın titremesini tarifen zonklamaktan ve bir başka rivayete göre de, sisli bir havada gemisiyle buraya giren kaptanın sis kalktıktan sonra burası zongalıkmış demesinden, semer otu’na (kemer otu, kındıra otu) zongura denmesinden, Zonguldak isminin verildiği söylenmektedir.

Kent adını, "Sandraka / Sandrake" adıyla bilinen yerleşim, adını Sandra Çayından alarak Zonguldak‘a dönüşmüştür.

Bir başka görüşe göre; Göldağı’ nın nirengi noktası alınması sonucu , Göldağı kesimi ya da bölgesi anlamına gelen “ Zone Ghuel Dagh” ın Türkçe okunuşundan almıştır.

Necdet Sakaoğlu’nu tespitine göre de; “Daha çok şimdiki Zonguldak’ın bulunduğu yerde ocaklar açan Fransız girişimciler yörelerinin çok engebeli ve sık ormanlık oluşu sebebiyle buralara Jungle (Cangıl) adını vermişler, buna yerli halkın orman anlamında kullandıkları dav - dağ kelimesi de eklenince zamanla Zonguldak biçimini alacak olan "Jungle-Dağ" ismi doğmuştur.”

Zonguldak Hakkında Kısa Bilgi; Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde bulunan Maden kaynağı şehridir. Karadeniz şeridinde bulunan limanıyla ülkeler arasındaki önemli geçiş yollarından bir tanesi de Zonguldak’ta yer alır. Maden ocakları şehrin en önemli geçim kaynaklarından bir tanesidir. Linyit kömürünün çıktığı ve işlendiği yer olan Zonguldak bir çok termik santrallere kömür göndermektedir. Kalorisi çok yüksek olan linyit kömürü termik santrallerde elektrik üretmek için kullanılır. Şehir Karabük’ün il olmasından sonra ise sanayi alanında gerilemiştir. Şehrin tek gelir kaynağının maden ocakları olmasından dolayı ekonomik sıkıntı içerisindedir. Dışarıya göç vermektedir.

Tarihi Yerleri;  Filyos Kalesi, Filyos Ören Yeri, Eski Liman, Ereğli Kalesi, Bizans Kilisesi, Sahil Suru, Su Kemeri ve Tonozlu Galeri, Kale Tepesi, Çeştepe Fener Kulesi, Sur Kalıntıları, Kozlu Kilisesi, Herakles (Herkül) Sarayı, Ali Ağa Hamamı, Yeni Camii, Ayasofya Kilisesi (Orta Cami), Krispos Anıt Mezarı, Bizans Sarnıcı Kalıntısı, Boz Hane Hamamı.

Zonguldak seçim sonuçları, partilerin oy oranları ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu anlık verilerle haberimizde. 59 milyonun sandığa gittiği seçimlerde oylar sayılırken Zonguldak seçim sonucu, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oy oranları merakla bekleniyor. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekilleri seçimleri için kritik illerden biri olan Zonguldak'ta Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu'nun oy oranları ne? Milletvekili seçimlerinde partilerden hangisi önde? Tüm detaylar SEÇİM 2018 sayfamızda!

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN