2015 EBA E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme Kursu ücretli öğretmen başvuru ekranı!

2015 EBA E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme Kursu ücretli öğretmen başvuru ekranı!

MEB E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme Kursu kayıt süresini öğrenciler için 9 Ekim'e, öğretmenler için ise 5 Ekim'e kadar uzattı. Peki, E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme Kursu ücretli öğretmen başvuruları nasıl yapılır? 2015 EBA E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme Kursu ücretli öğretmen başvuru ekranı!

MEB tarafından okullar ve halk eğitim merkezlerinde, öğrenciler ile mezunlar için açılacak takviye kurslarına başvuruları öğrenciler için 9 Ekim'e kadar devam edecek. Her bir öğrenci/kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verilebilecek. Öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Öğretmenler için kayıt süresi ise 5 Ekim'e uzatıldı. Peki, E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme Kursu ücretli öğretmen başvuruları nasıl yapılır? 2015 EBA E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme Kursu ücretli öğretmen başvuru ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz...

E-Kurs ücretli öğretmen başvurusu nasıl yapılır?

-Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs tercihini yaparak başvuruda bulunacaklar.

-Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri kurs merkezlerinden üç tercihte veya tüm ilçede herhangi bir okulda görev alma isteğinde bulunabilecekler.

-Derslere öğretmen atamaları, kurs merkezi müdürlüğü tarafından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak yapılacak.

-Ücretli öğretmenler, e-kurs üzerinden sisteme ilk girişte oluşturabilecekleri şifreler ile başvuru yaparak, ilgili evrakları komisyonlara ulaştıracaklar.

15-10/02/bvddv-1443794338.JPG

E-Kurslar ne zaman başlıyor?

1. dönem kursları 3 Ekim 2015'te başlayacak ve 24 Ocak 2016'da sona erecek. 2. dönem kursları ise 8 Şubat 2016'da başlayacak. 2. dönem kursları ve yıllık kurslar 17 Haziran 2016'da tamamlanmış olacak. 3. dönem yaz kursları ise 20 Haziran-11 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek. 

Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecekler. Kurslarda her bir öğrenci ve kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verilebilecek.

Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN