Diyarbakır'daki çatışmalarda dört ayaklı minare de hasar gördü

Diyarbakır'daki çatışmalarda dört ayaklı minare de hasar gördü

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde bulunan ve İslam'ın 4 mezhebini simgeleyen 4 Ayaklı Minare, güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler arasında çıkan çatışmada hasar gördü.

Diyarbakır'ın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren merkez Sur İlçesi'ndeki Saraykapı Semti'nde bulunan tarihi Kurşunlu Camii'nden sonra bir zamanlar din ve dillerin hoşgörü içinde bir arada yaşadığı 'Gavur Mahallesi' adıyla kitaplara konu olan Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Şeyh Mutahhar Camii'nin 4 Ayaklı Minaresi, güvenlik güçleri ile YDG-H'liler arasında yaşanan çatışmalarda hasar gördü.

15-11/26/diyarbakirin-simgelerinden-tarihi-4-ayakli-minare-catismada-hasar-gordu_2939_dhaphoto12.jpg

1500 tarihinde Akkoyunlu Sultanı Kasım Bey tarafından İslam'ın Hanefi, Şafi, Hambeli ve Maliki mezheplerini simgeleyen 4 sütun üzerine inşaa edilen ve dünyada bir benzeri bulunmayan 4 Ayaklı Minare'nin iki ayağı dün gece çıkan çatışmadan isabet eden mermilerle zarar gördü.

15-11/26/diyarbakirin-simgelerinden-tarihi-4-ayakli-minare-catismada-hasar-gordu_2939_dhaphoto1.jpg

Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı turistlerin görmeye gittiği ilk tarihi eserlerden biri olan minarenin iki ayağının kurşunlardan tahrip olmuş halini görenler tepki gösterdi. Fatihpaşa Mahallesi'ndeki kilise, cami, hanlar gibi tarihi eserleri görmeye giden yerli ve yabancı bazı turistler ise çatışmada hasar gören sonra minarenin cep telefonlarıyla görüntüledi.

DİYARBAKIR/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN