DTÖ Daimi temsilcisi olan Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu kimdir?

DTÖ Daimi temsilcisi olan Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu kimdir?

Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Dünya Ticaret Örgütü Daimi Temsilcisi oldu. Kemal Madenoğlu kimdir?

Başbakanlık Müsteşarı da yeni kararname ile birlikte değişecek. Mevcut Müsteşar Kemal Madenoğlu Dünya Ticaret Örgütü Daimi Temsilcisi olarak İsviçre'ye gidiyor. İşte Kemal Madenoğlu biyografisi

Kemal MADENOĞLU, 1964 yılında Seydişehir'de doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden 1988 yılında mezun oldu. 1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Planlama Başkanlığında Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı.

1992-1994 yılları arasında ABD'de Colorado Üniversitesinde Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans çalışmalarını yürüttü. 1995 yılında Planlama Uzmanlığına atandı. Şubat 2003'den 2009 Haziran ayına kadar Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Haziran 2009 - Haziran 2011 tarihleri arasında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olarak görev yaptı.

Haziran 2011 tarihinde Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. Bu görevinin yanı sıra, 2009 yılından bugüne kadar Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı ve İstanbul Finans Merkezi Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür.

Kemal MADENOĞLU, Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri 2010 Türkiye Raporunun koordinatörlüğünü yaptı.

2010 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin kurduğu Küresel Sürdürülebilirlik Yüksek Seviyeli Panelde, Başbakan Yardımcısı Sayın Ali BABACAN'ın yardımcılığı görevini yürüttü.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın katıldığı ve 2012 yılında Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansının (RIO + 20) hazırlık sürecini ve Türkiye Raporunu koordine etti.

Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2013 ve 2014 yıllarındaki çalışmalarda Ülkemizi temsil etti.

İngilizce bilen Kemal MADENOĞLU, evli ve üç çocuk babasıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN