Kaynak Holding'e kayyum atandı, 7 kayyum şirket binalarına girdi

Kaynak Holding'e kayyum atandı, 7 kayyum şirket binalarına girdi

Paralel Yapı'ya bağlı Kaynak Holding'e kayyum atandı. Mahkeme kararıyla atanan 7 kayyum polis eşliğinde Kaynak Holding'in Bulgurlu ve Bağcılar'daki iki merkez binası ile diğer şirket binalarına girdi. Polis, Kaynak Holding binasında güvenlik önlemi aldı.

Koza İpek Grubu'nun ardından Paralel Yapı'ya bağlı Kaynak Holding'e kayyum atandı. İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı üzerine atanan 7 kayyum, Kaynak Holding'in Bağcılar ve Ümraniye Bulgurlu'daki binalarına girdi. Polis şirket binalarının etrafında güvenlik önlemi aldı. 

19 şirketi kapsıyor

Mahkeme kararının Kaynak Holding bünyesindeki 19 şirketi kapsadığı öğrenildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Holding’in FETÖ’ye finansman sağlandığı gerekçesiyle sürdürülen bir soruşturma kapsamında mahkemeden kayyum atanması yönünde  talepte bulundu. İstanbul 10. Anadolu Sulh Ceza Hakimliği Kaynak Holding'e bağlı 19 şirkete kayyum atanmasına karar verdi.

15-11/18/aa_picture_20151118_6829538_high.jpgKayyuma devredilen holdingin önünde TOMA ve çevik kuvvet ekipleri bekledi. / FOTO: AA

Şirket sayısının artabileceği de belirtildi. Mahkeme kararında "Başsavcılığın talebi kabul edilerek, şirketlere, yönetim organının yetkilerinin tümüyle devredildiği kayyumlar atanması ve yeni yönetim kurulunun atanan kayyumlarca oluşturulması yönünde karar verilmiştir" denildi. 

15-11/18/aa_picture_20151118_6829539_high.jpgKaynak Holding'in Genel Müdürü Mustafa Özcan, geçtiğimiz yıl Brüksel'e kaçmıştı. / FOTO: AA

Gıda'dan eğitime, turizmden medyaya...

Gıda, Eğitim, taşımacılık, medya, turizm, bilişim gibi bir çok alanda faaliyet gösteren Kaynak Holding bünyesinde Sürat Kargo, Sürat A.Ş, NT Mağazaları, Kaynak Medya, Zambak Yayınları gibi onlarca şirket faaliyet gösteriyor. Sızıntı dergisi ile 3 dergi de Kaynak Holding tarafından çıkarılıyor. FEM, Anafen, Zirve, Körfez, Güvender dershaneleri de Kaynak Holding bünyesinde. Holdingin 2014 verilerine göre 1.5 milyar TL cirosu bulunuyor. 

Kaynak Holding'e bağlı şirketler:

15-11/18/ekran-resmi-2015-11-18-073914.png

Daha önce Paralel Yapı'ya yakınlığı ile bilinen Koza İpek Grubu'na kayyum atanmıştı. Koza İpek Grubu altında faliyet gösteren Bugün gazetesi, Bugün TV ve Millet gazetesi ile diğer şirketler kayyuma devredilmişti.

15-11/18/aa_picture_20151118_6829535_high.jpg

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, Koza İpek Holding ve bağlı şirketler için verilen kayyum kararının kaldırılmasına yönelik itirazı değerlendiren Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, Doğu Anadolu Maden Arama ve Sondaj A.Ş, BB İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş, AZ İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon Hizmetleri Ticaret A.Ş ile Atlantik Eğitim Yayın Taşımacılık Bilgisayar Ticaret A.Ş'ye atanan kayyumların görevlerini sona erdirdiğine dikkat çekerek, bu sebeple bu konuda yeniden "karar verilmesine yer olmadığına" hükmetmişti. 

15-11/18/aa_picture_20151118_6829536_high.jpg

Kayyum ne demektir?

-Hukuki anlamda; belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimse. Hukuki anlamda uygulaması şöyle: Kayyum da vasi gibi vesayet organlarından birisidir. Ancak vasi vesayet altındaki kimsenin hem kendisini gözetlemek, hem de mal varlığını yönetmek ve hukuki işlemlerde onu temsil etmek üzere atandığı halde, kayyum sadece belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için görevlendirilir.

-Usülsüzlük yapılan özel kurumlara, şirketlere, devletin el koyduktan sonra atadığı yönetici.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN