Savaş mağduru Suriyelilere ücretsiz protez yapacaklar

Savaş mağduru Suriyelilere ücretsiz protez yapacaklar

Gaziantep'te, İradi Adımlar Derneği Suriyeli savaş mağdurlarına gerekli ölçüm ve tetkiklerin ardından protez hazırlıyor.

Gaziantep'te, Uluslararası Hastalara Yardım Derneği bünyesinde faaliyet gösteren ve savaş mağdurlarına ücretsiz protez hazırlayan İradi Adımlar Derneği'nin açılışı yapıldı.

8 ay önce başladı

Protezleri hazırlayan ve bağışlayan Alman firması Teknik Müdürü Sabri Şahin, derneğin Gaziantep’te 8 ay önce faaliyetlerine başladığını ve bugüne kadar 100’ün üzerinde hastaya protez sağladıklarını belirterek şöyle dedi:

"Bir atölye kurduk. Bu atölyede suni uzuv üretimi aynı zamanda kolu bacağı olmayan savaş esnasında yaralanan insanlara yardımcı oluyoruz. Gaziantep'te yaklaşık 8 ay önce faaliyete başladık.

Suriyelilere ücretsiz protez:

Protezleri hazırlanıyor

İnternet üzerinden kaydı alınan Suriyeli hastalar dernek merkezine gelerek muayene ediliyor. Gerekli ölçüm ve tetkiklerin ardından hastaların protezleri hazırlanıyor. Uzmanlar eşliğinde bir taraftan rehabilite edilen hastalar diğer taraftan da protezlerine alıştırılıyor.”

Açılışta aralarında savaşta kol ve bacağını kaybedenlerin de bulunduğu Suriyeli çocuklar, ülkelerindeki savaşı konu alan tiyatro oyunu sahneledi.

GAZİANTEP/DHA






İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN