Seri katil Atalay Filiz'i yanında çalıştığı kebapçı anlattı: Salağa yatardı, çok cimriydi

Seri katil Atalay Filiz'i yanında çalıştığı kebapçı anlattı: Salağa yatardı, çok cimriydi

Tuzla’da tarih öğretmenini öldüren seri katil Atalay Filiz'le ilgili çarpıcı ayrıntılara Karar ulaştı. Ormanda tek başına aylarca yaşayacak birikime sahip Filiz’i yanında çalıştığı kebapçı anlattı: Siparişe çıktığında MOBESE kameralarından kaçardı. Salağa yatardı, içine kapanıktı. Cep telefonu kullanmazdı. Çok cimriydi su için bile harcama yapmazdı.

EREN TAŞAR, MUHAMMED KILIÇ, KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

Tuzla'da tarih Öğretmeni Fatma Kayıkci'yi öldüren Atalay Filiz’in seri katil olup olmadığı tartışılırken, olayla ilgili çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. İstanbul polisi 30 yaşındaki katilin yakalanması için seferber olurken Karar muhabirleri Filiz’in izini sürdü. Biyoloji mezunu olduğu için aylarca ormanda tek başına yaşayacak birikime sahip olan seri katilin son çalıştığı Kebapçı salonunun sahibi F.F, “Cep telefonu kullanmazdı. Siparişleri MOBESE kameralarının olmadığı yollardan götürürdü. Dışarda su için bile para vermez, dükkanda içerdi” dedi.

16-06/01/1-kar-3-kebap.jpg

KÖYE DÖNECEK PARAM YOK DEDİ

2 ay önce işten ayrılan Atalay Filiz’in kendisini Furkan olarak tanıttığını anlatan kebapçı F.F, “Fotoğrafını gazetelerde görünce şoke oldum” diye konuştu. İsmini açıklanmasını istemeyen F.F şunları anlattı: ”6 ay önce lokantanın önüne gelip işe ihtiyacı olduğunu söyledi. Konya'da bir köyde yaşadığını ve köye gitmek için parası olmadığını söyledi. Ailesinin tek çocuğu olduğunu ve babasının da emekli işçi olduğunu anlattı. Servis elemanı olarak işe aldık.”

SALAĞA YATIYORDU 

“Kendisi son derece salağa yatan bir tip. Kendisini sigara almaya gönderdiğimizde eczaneye giderdi. Okuduğu okullardan hiç bahsetmedi. 4 yabancı dili var diyorlar. Ama turistler yemek yemeye gelince hiç konuşmazdı. İçine son derece kapanıktı. Bir şey sorarsan anca konuşurdu. Yanında çalışan 15 yaşındaki eleman ona sürekli takıldığı zaman sesini çıkarmazdı. En fazla gelip şikayet ederdi. Sipariş dağıtmaya gittiğinde ana yollardaki MOBESE kameralarının önünden geçmezdi. Ara sokakları kullanırdı. Neden ana yolları kullanmıyorsun diye sorduğumuzda ise ben o yolları biliyorum derdi.”

GAZETE OKURDU, PARAYA DÜŞKÜNDÜ

“Cep telefonu kullanmazdı. Her gün gazete okurdu haberleri takip ederdi. Son derece düzgün bir Türkçesi vardı. Hiç arkadaşı da yoktu. Ayrıca çok cimriydi. Hiç para harcamazdı. Suyunu bile lokantadan alırdı. Maaşını hiç harcamazdı ama paraya çok düşkündü. Kendisini çok acındırırdı. Bu yüzden evine giderken malzeme verirdik akşam yesin diye. En son 2 ay önce ailesinin Ankara'ya taşındığını ve Konya'daki nenesi ve dedesinin onları ziyarete gittiğini söyledi. Köye gidemediğini hazır onlar gelmişken Ankara'ya gitmek istediğini söyledi. Yol parası istedi verdik. İşinde inanılmaz titizdi. Kendisini ormana bırak tek başına yaşar. Önüne ne koysan yer. Ot bile yer. Öldürdüğü öğretmen de bu çocuğa acıyıp yemek bile götürürmüş.”

ÇEMBER DARALIYOR

İstanbul Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Ankara’da Tuğgeneral Hasan Hüseyin’in oğlu ile sevgilisini öldüren, Paris’te kız arkadaşının kaybolmasıyla ilgili aranan Atalay Filiz’i yakalamak için seferber oldu. Kamera kayıtlarının incelenmesi sürerken Filiz’in tarih öğretmeni Kayıkci’nin başını kesmek istediği, ancak direnen talihsiz kadını sırt, çene, göğüs ve dizinden 11 bıçak darbesiyle öldürdüğü belirlendi. 

Atalay Filiz’in cinayeti 27 Mayıs Cuma gecesi saat 01.00 sıralarında işlediği, cesedi saat 14.00 sıralarında ormanlık alana attığı belirlendi. Otopside kadının üzerindeki parmak izlerinin Atalay F.'ye ait olduğu da kesinleşti. Öte yandan emniyet yetkilileri zanlının yakalanması için vatandaşların duyarlılık göstermesini ve katil zanlısının görüldüğü yerde 155 polis ihbar hattına bildirilmesini istedi.

SURVIVOR KATİL TUZLA ORMANLARINDA MI?

Ankara'da işlenen 2 cinayetten aranan Atalay F.nin biyolojik çalışmaları nedeniyle doğada uzun süre yaşayabileceği öğrenildi. Atalay F.'nin biyoloji eğitimi aldığı ve bazı doğa kaplarına katıldığı, tek başına 2-3 yıl ormanda yaşayabileceği belirtiliyor. Polis ekipleri bu nedenle Atalay Filiz’in Tuzla Ormanları’nda saklandığını veya Kocaeli-Sakarya gibi yakın illere kaçtığını düşünüyor.  Öte yandan TV programına bağlanan bir kişi şüpheli şahısla konuştuğunu ileri sürerek şahsın yurt dışına çıkmaya çalıştığını iddia etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN