Sinan Şamil Sam'ın son röportajı: Kırılmadık kemiğim kalmadı

Sinan Şamil Sam'ın son röportajı: Kırılmadık kemiğim kalmadı

Hayatını kaybeden Kıtalar Arası Ağır Siklet Boks Şampiyonumuz Sinan Şamil Sam, son röportajında hem boksun hem de hayatının bilinmeyen noktalarına dair bilgiler vermişti.

Karaciğer yetmezliği nedeniyle 41 yaşında hayata veda eden Sinan Şamil Sam, geçen yıl verdiği bir röportajında duygu dolu açıklamalara imza atmıştı. İşte şampiyonun o sözleri:

"Profesyonel boks acı bir iştir. Profesyonelliğe giriyorsanız, derece yapıp, şampiyonluklar elde edip o arenaya gitmelisiniz. Yoksa amatörden de boşuna olursunuz ve milli takıma bir daha gidemezsiniz. O zaman her şey biter. O yüzden 'Aşk şarabı acıdır, içme şaşkın' diyorum.

15-10/30/5632ff4dc03c0e537c617f4c.jpg

"Profesyonel boks, kiralık katilliktir"

Altyapınız yoksa, silahla nişan almayı bilmiyorsanız, nasıl kiralık katil olacaksınız? Profesyonel boks bir bakıma kiralık katilliktir. Sizi korumaları lazım, altyapınızın sağlam olması lazım. Profesyonel boks adım adımdır, 4 rauntla başlarsın, 12'ye çıktığınızda artık dünya klasmanındasınızdır. Büyüklerle dövüşmek zorunda kalırsınız, artık kaçış yoktur.

15-10/30/5632ff9ac03c0e537c617f56.jpg

"Vücudumda kırılmadık kemik kalmadı"

24-25 sene bu sporu yapmışım, neyini özleyeceğim. 100 tane yumruk atıyorsun, 99 tane yiyorsun. Bir yumrukla maçı kazanıyorsun. Sonuçta 'dayak yemedim' öyle mi, bir de bana sorun. Vücudumda kırılmadık kemik, açılmadık göz altı kalmadı. Gözümün altına 58, kaşıma 7 dikiş attılar, 12'den fazla ameliyat oldum. Bileğim kırıldı, liflerim yırtıldı. Fıtık ameliyatı oldum.

"Bayandan boksör olmaz"

Boks, erkek sporudur. Bayandan boksör olmaz, fizik olarak mümkün değil. Göğüs faktörü, geniş kalça faktörleri var. Boks bayanların yapacağı iş değil."

15-10/30/5632ffccc03c0e537c617f60.jpg

"Ölüp de dünyayı kötülere mi bırakacağım!"

Sağlık sorunlarının sporu bıraktıktan sonra da devam ettiğini vurgulayan Sam, "Boğazımda varis oluştu. Mide kanaması yaşadım. Karaciğerimde sıkıntı çıktı, stent takıldı. Şu an sıkıntım yok. Ölüp de dünyayı kötülere mi bırakacağım. Tüm yaşadıklarıma rağmen ayağa kalkıp yürüyüp konuşabiliyorsam, nispeten düzelme var demektir. Tuz yemem yasak ama bazen ucunu kaçırıyorum. Karaciğer rahatsızlığı bulunanların fazla yorulmaması lazım. Yoksa gider 2 saat torba döver, ip atlarım" diye konuştu.

15-10/30/_01423749059.jpg

"Son 4 kiloyu veremedim"

Sinan Şamil Sam, bütün çabalara rağmen karaciğer nakli gerçekleşmediği için yaşamını yitirdi. Kendi ifadesine göre bu naklin yapılamamasının en önemli sebebi fazla kiloları idi. Sam bu durumu, "Canlıdan canlıya nakillerde kiloya önem veriyorlar. Kız kardeşimin kilosu bayağı düşük çıktı, bu nedenle kendisinden nakil olamadı. Rejim yaptım, kilo verdim ama son 4 kiloyu veremedim" sözleriyle anlattı.

15-10/30/5632ff75c03c0e537c617f50.jpg

Annesi Sevim Sam: Sinan rejim yapmadı

Sinan Şamil Sam'ın annesi Sevim Sam ise oğlunun sağlığına dikkat etmediğini ve rejim yapmadığını söylemişti. Yaptığı yemekleri oğlunun yağsız ve tuzsuz bulduğunu belirten anne Sam, "Keşke doktorların önerilerine uysa. Karaciğer nakli konusunda umudum kızımdaydı. Hastanede de kaldık ama Sinan gerekli kiloyu veremediği için nakil olmadı. İnşallah olur, elim duada" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN