Son dakika: Mehmet Öztürk'ün canlı bomba olduğu kesinleşti | İstiklal saldırısını kim yaptı?

Son dakika: Mehmet Öztürk'ün canlı bomba olduğu kesinleşti | İstiklal saldırısını kim yaptı?

Türkiye, İstiklal Caddesi'ndeki intihar saldırısını düzenleyen teröristin Gaziantep doğumlu Mehmet Öztürk olduğunu KARAR'ın özel haberi ile öğrendi. KARAR.COM, o teröristin IŞİD üyesi Mehmet Öztürk olduğunu dün patlamadan 1.5 saat sonra özel haberiyle duyurmuştu. DNA testiyle canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesinleşti. İçişleri Bakanı Ala da teröristin kimliğini ve bağlı olduğu örgütü açıkladı.

İstiklal Caddesi'ndeki  canlı bombanın kimliğinin belirlenmesine yönelik DNA testi sonuçlandı.
Adli Tıp Kurumu'nda aile yakınlarından örneklerle parçalanan canlı bombadan kalan örnekler uyuştu. İstiklali kana bulayan canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesin olarak belirlendi. 
 
 
BAKAN ALA DA DOĞRULADI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul'daki terör saldırısı hakkında, "Bu menfur intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği tespit edilmiştir. Bu kişi, bu terörist, 1992 doğumlu, Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular, teröristin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir." dedi.

Konuyla ilgili 5 gözaltı olduğuna dikkat çeken Bakan Ala, "Konu bütün detaylarıyla, her türlü ihtimal dikkate alınarak çok yönlü şekilde sürdürülmektedir." şeklinde konuştu.

Ala, terörle mücadelenin kararlılıkla ve hiç tereddüde mahal bırakmaksızın devam edeceğini kaydetti.

İKİ İSİM ARAŞTIRILIYORDU

Polis ve istihbarat kaynakları, teröristle ilgili iki isim üzerinde yoğunlaşmıştı. Birincisi, Türkiye’de aranan 4 IŞİD’liden biri olan Savaş Yıldız'dı. İkincisi ise ‘bölgedeki kameralarda görüldüğü’ söylenen 24 yaşındaki Mehmet Öztürk'tü.

TÜRKİYE CANLI BOMBANIN KİMLİĞİNİ KARAR'DAN ÖĞRENDİ
 
KARAR, İstiklal'deki canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğunu, patlamadan 1.5 saat sonra yazmıştı. KARAR muhabirleri Hilal Öztürk ve Ayfer Çalıkıran, saldırıdan kısa bir süre sonra Mehmet Öztürk ismine ve fotoğrafına ulaştı. DNA testi KARAR'ın haberini doğruladı. Canlı bomba 1992 Gaziantep doğumlu IŞİD üyesi Mehmet Öztürk. Kendi ismine kayıtlı telefonun sinyali bölgede tespit edilen Öztürk, bir süre takip ettiği turist grubunun ortasında pimi çekti. Mehmet Öztürk'ün ailesi oğullarını teşhis etti. Aile dün Ankara'ya getirildi. 

İŞTE CANLI BOMBA MEHMET ÖZTÜRK 

16-03/20/karar-1458470451.jpgCanlı bomba Mehmet Öztürk polis kayıtlarında ‘terör nitelikli’ kayıp şahıs olarak geçiyor. Ailenin kayıp başvurusu yaptığı zaman emniyete verdiği fotoğrafta bombacı 18 yaşında görünüyor.

 

AİLESİ KAYIP BAŞVURUSU YAPMIŞ 

Saldırı sırasında cep telefonu sinyali bölgede tespit edilen Mehmet Öztürk’ün Gaziantep’teki evinde arama yapıldı. Ancak terörist evinde bulunamadı. Olay yerindeki terörist cesedinden alınan görüntülerle Öztürk’ün fotoğrafı karşılaştırıldı. İstihbaratta IŞİD’ci olarak kaydı bulunan Mehmet Öztürk’ün polis tarafından “Terör nitelikli kayıp şahıs" olarak arandığı ortaya çıktı. Daha önce suç dosyası bulunmayan Mehmet Öztürk ile ilgili ailesinin polise kayıp başvurusu yaptığı öğrenildi. 
 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN