İsrail Batı Şeria'daki Filistinlilerin evlerini boşalttı

İsrail Batı Şeria'daki Filistinlilerin evlerini boşalttı

İsrail ordusunun Batı Şeria'nın Kuzey Ağvar bölgesinde "tatbikat" gerekçesiyle Filistinlilere ait bazı evleri tahliye ettiği bildirildi.

"Malih ve Medarib Bedeviyye" bölgesi ileri gelenlerinden Arif Derağme, İsrail askerlerinin, "İkamet ettikleri çadırların yakınlarında askeri tatbikat yapılacağı" gerekçesiyle, Ağvar'a bağlı Ra'su'l Ahmar bölgesinde 14 Filistinli aileyi evlerinden uzaklaştırdığını ifade etti.

Haftanın 5 günü devam edecek

İsrail'in, "bugün başlayıp, 9 Eylül'e kadar haftanın 5 günü devam edecek" bir askeri tatbikata başlayacağını duyurduğunu aktaran Derağme, "Ra'su'l Ahmar sakinleri, askeri tatbikat gerekçesiyle yıl başından bu yana 12 defa evlerinden zorla çıkarıldı. Tatbikatlar sırasında ateşli ve ağır silahlar kullanılıyor" dedi.

Bölgede 10 bin Filistinli yaşıyor

Ürdün-Filistin sınırında yer alan Ağvar bölgesinde yaklaşık 10 bin Filistinli yaşıyor. İsrail, geçimini hayvancılık ve tarımla sağlayan bölge sakinlerinin, çadır ve barakalarda hayatlarını sürdürdüğü Ağvar'da bina yapımına izin vermiyor. İsrail ordusu, zaman zaman askeri tatbikat gerekçesiyle Batı Şeria'da evleri tahliye ediyor.

RAMALLAH/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN