Tunceli'de hava destekli operasyon başlatıldı!

Tunceli'de hava destekli operasyon başlatıldı!

Tunceli Valiliği tarafından Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayollarının geçtiği bölgelerde güvenlik güçleri, PKK terör örgütüne karşı hava destekli operasyon başlattı.

Tunceli Valiliği kararı ile dün sabah saatlerinden itibaren sivil araçların geçişine kapatılan Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayollarının geçtiği bölgelerde güvenlik güçleri bugün PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlattı.
 
15-08/31/moamaa.jpg
 

Birçok noktadan hava destekli operasyon başlatıldı

Tunceli Valiliği tarafından PKK'lıların günlerdir yol keserek araç yaktıkları Tunceli-Ovacık karayolunun geçtiği Pülümür Vadesi'nin Venk Köprüsü civarı, Alacık ve Zağge bölgeleri ile Munzur Vadisi'ndeki farklı bölgelerinde kapsamlı operasyon başlatıldı. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın talimatı ile Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı jandarma özel haraket timlerinin katıldığı operasyonlar kapsamında, Kobra helikopterleri bugün sabah erken saatlerinde, bir çok stratejik bölgeyi bombalarken, Sikorksy helikopterlerle de bir çok bölgeye özel eğitimli birlikleri indirildi. Daha çok nokta şeklinde düzenlenen operasyonların sürdüğü belirtildi.
 
15-08/31/amaaoaa.jpg
 

Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayolları kapatıldı


Bu arada Tunceli'den Ovacık istikametine giden araçlar, alternatif yol olan Hozat ve Karaoğlan bölgesindeki karayolunu kullanarak 3 saatte ilçeye varırken, Tunceli'den Pülümür İlçesi'ne gitmek isteyen araçlar ise Bingöl, Karlıova, Çad ve Erzurum karayollarını kullanıp, Erzincan üzerinden, 8 saatte Pülümür İlçesi'ne ve Erzincan'a varabiliyor. Normal şartlarda Tunceli'den Erzincan'a araçlar 1 saat 30 dakikada, Pülümür İlçesi'ne ise yaklaşık 45 dakikada gidebiliyordu.

TUNCELİ/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN