Kuzey Irak'a son operasyonda 60 PKK'lı öldürüldü

Kuzey Irak'a son operasyonda 60 PKK'lı öldürüldü

TSK'nın 15 Eylül'de yaptığı sınır ötesi operasyonda PKK'ya ağır darbe vuruldu. Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin'de bulunan PKK hedeflerinin bombaladığı operasyonda en az 55-60 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarıyla, Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin'de bulunan PKK hedeflerine karşı hava harekatı düzenledi.

TSK'nın, hava harekatında, bölücü terör örgütünün kullandığı mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ve yer üstü sığınakları tam isabetle vurduğu belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, hava taarruzları sonucunda, en az 55-60 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Saldırı sonrası, güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, PKK'lı teröristlerin; diğer teröristler tarafından, toplu mezarlara gömüldüğü öğrenildi.

Karayılan'ın talimatı telsiz konuşmalarında

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, Murat Karayılan'ın talimat ve değerlendirmelerinin bir diğer kişi tarafından terör örgütüne iletilmesi, telsiz konuşmalarına şöyle yansıdı:

"Verdiğimiz zayiatlar artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Bu durum Cizre'de ve Yüksekova'da hat safhaya çıkmış; halk desteği yok denecek seviyelere inmiştir. Bölgedeki beceriksizler yüzünden bu duruma gelindiği kurulda değerlendirilmiştir. Bunların sorumluları gereken cezayı alacaklardır."

"YDG-H unsurlarımız hezimete uğramıştır. Bundan sonra ki söylemlerinizde YDG-H unsurlarını PKK ile bağlantılı olarak tanımlamayacaksınız. YDG-H kendine has bir yapılanmadır, YDG-H PKK'dır söylemi yanlıştır diyecek, içerisinde Dağ Kadrolarının bulunmadığını özellikle basın yoluyla paylaşacaksınız. Artık Kandil'de barınamıyoruz. Civardaki diğer kamplarımız da dahil 600-700 kişiyle durumu idare etmeye çalışıyoruz. Lojistik ve mühimmatımız yok denecek seviyede."

İçimizde hainler de var ki bugüne kadar tespit edilemeyen çok korunaklı depolarımız, cephaneliklerimiz TC uçaklarınca tarafından imha edildi. Çok sayıda kayıp verdik. Suriye'deki güçleri geri çağırmak zorundayız. Türkiye kırsalında da yetişmiş savaşçılarımız yok. Tunceli'de ağır kayıp verdik, telafimiz zor"

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN