Esad'a kötü haber: Muhalifler düzenli ordu kuruyor

Esad'a kötü haber: Muhalifler düzenli ordu kuruyor

Suriye'deki muhalif gruplardan Ahraru'ş Şam, askeri kanadını yeniden yapılandırarak, Esad rejimine karşı düzenli bir ordu kuracağını bildirdi.

Suriye'deki muhalif gruplardan Ahraru'ş Şam, askeri kanadını yeniden yapılandırarak düzenli bir ordu kuracağını bildirdi.

Şartlar belirtildi

Ahraru'ş Şam'dan yapılan yazılı açıklamada, askeri birliklerden "Sukuru's-Şam Tugayları" ismiyle merkezi bir kuvvet oluşturulacağı ifade edildi. Düzenli orduya katılım için "savaşçıların 30, lider kadrosundakilerin 35 yaşını aşmamış olması, İslami hassasiyetleri taşıması, alenen suç işlememiş olması" gibi bazı şartlar arandığı kaydedildi. Açıklamanın, hareketin lideri Ebu Cabir eş-Şeyh tarafından yapıldığı ifade edildi.

"İslami dokular üzerine inşa edilecek"

Hareketin Basın Ofisi yetkilisi Ebu Yezid Taftanaz yaptığı açıklamada, düzenli ordunun rejim güçlerine alternatif bir güç olmasının, devlet kurumlarındaki revizyona altyapı oluşturulmasının, ayrıca bu adımla yeni Suriye'de işlerin düzenlenmeye başlamasının hedeflendiğini söyledi. Taftanaz, "Kurulması planlanan güç İslami dokular üzerine inşa edilecek, tüm Suriye'yi kapsayacak, yüksek ahlaki değerlere sahip ulusal bir ordu olacak" dedi.

İDLİB/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN