E Bordro sorgulama işçiler (e bordro videoları tıkla öğren)

E Bordro sorgulama işçiler
(e bordro videoları tıkla öğren)

E-Devlet şifresi ya da TC kimlik numarası ve memur sicil numarası ile artık E-Bordro maaş sorgulama işlemi yapmak bir tık ötede. E Bordo maaş sorgulama işlemi devlet kurumlarında sözleşme ile çalışan işçiler, Adalet Bakanlığı ya da MEB çalışanları gibi memurlar için artık çok kolay.

Çalışan vatandaşların maaşlarını gösteren belgeye maaş bordrosu deniyor. Maaş bordrosu, çalışanların hangi ay hangi miktarlarda maaş aldıklarını, hangi sebepten ne kadar maaş kesildiğini ve maaşındaki bütün işlemleri gösteren bir belgedir.

Maaş bordrosu Maliye Bakanlığı tarafından veriliyor. Ancak günümüzde internetten artık ulaşmak çok kolay. Maaş bordorosu sorgulama işlemini bilmek maaş bodrosuna ulaşmak için yeterli. Peki maaş bordorsu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

E-Bordo sorulama nereden yapılır?

İnternet ve E-Devlet isteminin gelişmesiyle artık maaş bordrolarına da dijital ortamda ulaşılabiliyor. Maaş bordrosunun sanal ortamda adı E-Bordro'dur. İnternet üzerinden E-Bordro işlemi iki farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden E-Bordo işlemi çok kolaydır. İnternet üzerinden şifresiz olarak Maliye Bakanlığının E-Bordro uygulamasından alabildiğinizi gibi ayrıca e-devlet şifreniz ile E-Devlet sistemi üzerinden de E-Bordronuza ulaşabilirsiniz.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü internet sitesinden sorgulama

E-Borda işlemini internet üzerinden şifresiz olarak gerçekleştirebilmek için ilk olarak Maliye Bakanlığının Muhasebat Genel Müdürlüğü internet sayfasına giriş yapmalısınız. Bu sayfanın E-Bordro bölümüne giriş yaptıktan sonra memurlar bu bölüme bazı bilgilerini girerek E-Bordo internet uygulamasına giriş yapabilirler. E-Bordro sistemine giriş yapabilmek için bu bölüme ilk olarak T.C. kimlik numaranızı, Memuriyet sicil numaranızı ve emekli sicil numaranızı sisteme girmelisiniz.

Ulaşmak istediğiniz maaş bordrosunun ilk olarak yılını seçtikten sonra ayını da seçmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler de girildikten sonra son olarak istihdam tipini seçmelisiniz ve resimde gördüğünüz güvenlik numarasını gerekli yere girmelisiniz. Tüm bu bilgiler sisteme girildikten sonra vatandaşlar internet üzerinden maaş bordrosuna ulaşabilirler.

E-Devlet'ten E-Bordro sorgulama

İnternet üzerinden E-Bordro alma işlemini ayrıca E-Devlet sistemi üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.

Sisteme giriş yapabilmek için sağ üst tarafta bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Bu bölümde karşınıza E-Devlet giriş yolları çıkacaktır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yok ise eğer üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Maliye Bakanlığını bulmalısınız. Maliye Bakanlığının alt seçeneklerinden Maliye Bakanlığı E-Bordro hizmetini seçerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

E-Bordro (Muhasebat) sorgulamanın nasıl yapılacağını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

E-Bordo sorgulamayı cep telefonunuzdan kolayca yapabilmek için aşağıdaki linklerden uygalama programını indirebilirsiniz.

Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.com.featuredappsolutions.ebordrocepte

Apple Store: https://itunes.apple.com/tr/app/e-devlet-kap-s/id548577269

E-Bordro uygulamasının nasıl kullanılacağını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN