Hassa Kaymakamı'na soruşturma başladı

Hassa Kaymakamı'na soruşturma başladı

Hatay Valiliği, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala'nın polis memuru Mehmet Tuhal'ın şehadet haberini ailesine kameralar eşliğinde vermesiyle ilgili soruşturmayı başlattı. Görevlendirilen vali yardımcısı soruşturmayı yürütecek.

Hatay Valiliğinden, Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen mayının patlatılması sonucu şehit olan polis memuru Mehmet Tuhal'ın şehadet haberinin ailesine verilmesi sırasında yaşananlara ilişkin soruşturma yürütmesi için bir vali yardımcısı görevlendirildiği bildirildi.

Özensiz davranıldı

Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala'nın şehit Mehmet Tuhal'ın şehadetinin ailesine haber verilmesi sırasında, basın mensuplarının da bulunduğu kalabalık bir ortamda şehit yakınlarına bilgi verilerek özensiz davranıldığı belirtildi.

Vali yardımcısı inceleyecek

Açıklamada, "Şehit yakınlarına haber verilmesi sırasında çekilen fotoğrafların Kaymakamlık internet sayfasında yayınlanarak gereksiz tartışmalara sebep olunduğu, yaşanan hadiseler hakkında gerekli incelemeyi yapmadan 'gizli çekim yapıldığı' şeklinde üst makamlara eksik bilgi verildiği, bu hususları incelemek ve gerekiyorsa disiplin yönünden soruşturmak üzere bir vali yardımcısı görevlendirildiği, inceleme ve soruşturma neticesinde tespit edilecek hususların kamuoyu ile ayrıca paylaşılacağı hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

HTAY/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN