Suudi Arabistan Prensi Selman Kahire'de

Suudi Arabistan Prensi Selman Kahire'de

Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman'ın Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştığı bildirildi.

Kahire Uluslararası Havaalanı kaynaklarından alınan bilgiye göre, özel uçakla Kahire'ye gelen Selman, bir günlük ziyaretinde iki ülke arasında işbirliği yollarının aranması konusunda Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve bir dizi yetkiliyle bir araya gelecek.

"İki kardeş ülke" vurgusu

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan kraliyet divanı açıklamasında "Savunma Bakanı, kardeş iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliği yollarının aranması için Kahire'yi ziyaret edecek" ifadelerine yer verilmişti.

Mısır'a bilinen ikinci ziyaret

Selman ikinci veliaht olarak ardından ilk, ve Savunma Bakanı olarak ise ikinci kez Mısır'ı ziyaret ediyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Yemen Elçisi İsmail Velid eş-Şeyh Ahmed'te Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'yle görüşmek üzere Kahire'ye gelmişti. Mısır, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'de yürüttüğü operasyonun üyesi durumunda bulunuyor.

KAHİRE/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN