Galatasaray'da 7 futbolcu birden takımdan ayrıldı

Galatasaray'da 7 futbolcu birden takımdan ayrıldı

Galatasaray, transferin son gününde görülmemiş bir hareketlilik yaşadı; 5 futbolcu gönderildi, 2 yeni isim kadroya katıldı. Melo, Telles, Dzemaili, Umut Gündoğan ve Ontivero'yu gönderen sarı kırmızılılar, Denayer ve Grosskeutz'u kadrosuna kattı.

Galatasaray, futbolda 2015-2016 sezonu birinci transfer döneminin son gününü oldukça yoğun geçirdi.      

Brezilyalı futbolcu Felipe Melo Inter'e satılırken, vatandaşı Alex Telles de İtalyan kulübüne kiralandı.

Felipe Melo'nun transferi, Inter Kulübü'nün resmi internet sitesi tarafından da açıklanırken, İtalyan ekibinin Brezilyalı futbolcu için 3,7 milyon Euro bonservis ücreti vereceği ve bu rakamın artı bonuslarla 5,2 milyon avroya kadar ulaşabileceği öğrenildi.

Melo geçtiğimiz günlerde 3 yıllık sözleşme imzalamıştı

Galatasaray Kulübü, 32 yaşındaki futbolcu ile yeni sezon öncesi yeni bir mukavele imzalamış ve 2016 yılında bitecek sözleşmesini 2019'a kadar uzatmıştı.

Telles 1 milyon 550 bin euroya kiralandı

Inter Kulübü, sarı-kırmızılı takımın bir diğer Brezilyalı futbolcusu Alex Telles'i de kiraladığını açıklarken, bu futbolcu için 1 milyon 550 bin avro kiralama bedeli vereceği ve oyuncunun satın alma opsiyonunun 8,5 milyon avro karşılığında İtalyan kulübünde olacağı bildirildi.

Ontivero bu sefer Ljubljana’ya gönderildi

Galatasaray, İsviçreli Blerim Dzemaili'yi İtalyan ekibi Genoa'ya, Umut Gündoğan'ı PTT 1. Lig ekibi Şanlıurfaspor'a, Arjantinli futbolcu Lucas Ontivero'yu da Slovenya'nın Olimpija Ljubljana takımına kiraladı. Umut Gündoğan için yapılan anlaşma gereği, bu oyuncunun yıllık ücretinin 750 bin TL'sini Şanlıurfaspor, 150 bin TL'sini Galatasaray karşılayacak.

Melo ve Telles'i Inter'e, Blerim Dzemaili'yi Genoa'ya, Umut Gündoğan'ı Şanlıurfaspor'a, Ontivero'yu da Olimpija Ljubljana'ya gönderen Galatasaray, İstanbul'a getirdiği iki futbolcuyla anlaşma sağladı.

Denayer 1 yıllığına kiraladı

Sarı kırmızılılar ilk etapta Manchester City'nin 20 yaşındaki savunma oyuncusu Jason Denayer ile anlaşma yaptı. 1 yıllığına kiralanan Belçikalı futbolcuya 596 bin sterlin garanti ücret ve maç başı 11 bin sterlin, kulübüne ise 317 bin sterlin ödenecek.

Denayer, Galatasaray'ın ligde sahasında oynadığı ve 2-1 yenildiği Osmanlıspor maçını tribünden izlemişti.

Grosskeutz İstanbul’a getirildi

Sarı kırmızılıların bir diğer transferi ise Kevin Grosskeutz oldu. Dün akşam İstanbul'a getirilen ve sağlık kontrolünden geçirilen 27 yaşındaki sağ kanat oyuncusu ile anlaşma sağlandığı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN