Timmermans: Avrupa ortak bir iltica politikası uygulamalı

Timmermans: Avrupa ortak
bir iltica politikası uygulamalı

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, yoğun göç akını karşısında Avrupa ülkelerinin ortak bir iltica politikası uygulaması gerektiğini belirtti.

Timmarmans, Avrupa Komisyonu'nun Göç işlerinden sorumlu Yunan üyesi Dimitri Avramopulos ile geldiği Kos Adası’nda, kaçak göçmen sorunuyla ilgili incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

''Krizden etkilenmeye yok''

Göç sorunundan sadece Yunanistan'ın değil, tüm Avrupa ülkelerinin etkilendiğini belirten Timmermans, "Yaşamları için mücadele eden bu insanlardan ve ortaya çıkan insani krizden etkilenmeyen yok. Avrupa, değerlerinden ödün vermeden kendi toplumlarını koruyabilecek dengeleri bulması gerekir. Avrupa’da iltica konusunda ortak bir politika uygulanmazsa göçmen sorunuyla mücadelede başarılı olamayız" dedi.

''Tüm Yunanları dayanışmaya davet ediyorum''

Timmarmans, Avrupa’nın, göç akını karşısında Yunanistan’a yardımcı olması gerektiğini vurgulayarak, "Kos yalnız kalamaz. Bu nedenle bölge insanına ve tüm Yunanlara dayanışmamı ifade etmek istiyorum. Bugün bizim buradaki varlığımız zor anlarda gizlenmeyerek, sorunun bulunduğu yere gidip çözüm bulma arzumuzun ifadesidir" şeklinde konuştu.

''Her türlü çaba gösterilecek''

Avramopulos ise Avrupa’ya olan göç akınının en büyük ağırlığının Yunanistan’a düştüğünü belirterek, AB tarafından bu konuda her türlü çabanın gösterileceğini söyledi.

Göçmen sorununa 442 milyon euro bütçe

AB’nin kaçak göçmen sorunuyla mücadele için 442 milyon avro ek kaynak ayırdığını belirten Avramopulos, bu meblağın bir bölümünün öncelikli Kos Adası’ndaki kaçak göçmenlerin işlemleri tamamlanarak adadan ayrılmalı yönünde kullanılacağını bildirdi.

Avramopulos, Yunan adalarındaki kaçak göçmenlerin bir an önce başka ülkelere yerleştirilmeleri gerektiğini belirterek, "Avrupa medeniyeti sorumluluklarıyla karşı karşıya bulunuyor. Yunanistan sivil savunma mekanizmasını harekete geçirerek AB’den ek destek talebinde bulunabilir. Göçmenlerin ay sonuna kadar başka ülkelere yerleştirilmeleri için acilen çalışma başlatılsın" diye konuştu.

ATİNA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN