Esad ve muhalifler arasında ikinci ateşkes

Esad ve muhalifler 
arasında ikinci ateşkes

Esad rejimi ile Hizbullah ve muhalif güçler arasında Zebedani ve İdlib'de ikinci kez ateşkes ilan edildi.

Suriye'de Esad güçleri ve Hizbullah'ın kuşatması altında bulunan Zebadani kenti ile muhaliflerin kuşattığı Fua ve Kefraya beldelerinde ikinci kez 48 saatlik ateşkes ilan edildi.

AFP'nin haberine göre, taraflar arasında arabuluculuk yapan Suriye Dayanışma Partisi Genel Sekreteri Muhammed Ebu Kassam, ateşkesin bu sabah 06.00'dan itibaren başladığını açıkladı.

Zebadani'ye misilleme

Suriye'nin Lübnan sınırında bulunan Zebadani, muhaliflerin bölgedeki son kalesi durumunda. Bu nedenle rejim ve Hizbullah güçleri yaklaşık bir buçuk aydır bölgeyi ele geçirmek için saldırılar düzenliyor.

Nusret Cephesi ve Ahrar'uş-Şam'ın da içinde bulunduğu muhalif güçler ise, Zebadani operasyonuna misilleme olarak İdlib'deki Şii çoğunluklu Fua ve Kefraya beldelerini kuşatmıştı.

Varil bombası ve "cehennem topu"

Esad rejimi Zebedani'ye varil bombalı saldırılar düzenlerken, muhalifler ise Fua ve Kefraya'yı "varil bombasının yerden atılanı" denebilecek "cehennem topları"yla vuruyor. Öte yandan, muhaliflerin çatışmaların yoğunlaşması üzerine sivil halkın Zebadani'den tahliye edilmesi talebi, İran tarafından reddedilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN