Esed yine sivilleri vurdu! En az 50 ölü

Esed yine sivilleri 
vurdu! En az 50 ölü

Esed güçlerine ait savaş uçağının başkent Şam'ın Duma ilçesinde "vakum bombasıyla" düzenlendiği saldırıda en az 50 kişi öldü.

Suriye ordusuna ait savaş uçağının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma'da pazar yerine "vakum bombasıyla" düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 50 kişi öldü.

Ağustos ayında 177 kişi öldürüldü

Sivillere yönelik Ağustos ayı içerisinde düzenlenen 3'üncü hava saldırısıyla birlikte Esed güçleri tarafından katledilen sivil sayısı 177'ye yükseldi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaklaşık 100 kişinin ise yaralandığını kaydeden yetkililer, yaralılardan birçoğunun durumunun ciddi olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini ifade etti.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejimin Duma'da pazar yerine vakum bombasıyla düzenlediği saldırıyı doğrularken, olayın ardından halk arasında büyük korkunun meydana geldiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN