ABD'nin yüzde 1'i varlıkların yüzde 22'sine sahip

ABD'nin yüzde 1'i varlıkların yüzde 22'sine sahip

George Washington Üniversitesi Uluslararası İşletme ve Uluslararası İlişkiler İran bölümü Profesörü Hüseyin Askari, 2012 yılında ABD'de nüfusun yüzde 1'inin varlıkların yüzde 22'sine sahip olduğunu belirtti

George Washington Üniversitesi Uluslararası İşletme ve Uluslararası İlişkiler İran bölümü Profesörü Hüseyin Askari,  2012 yılında ABD'de nüfusun yüzde 1'inin varlıkların yüzde 22'sine sahip olduğunu belirterek, varlıkların büyük kısmının küçük gruplarda toplandığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) Medya Ortağı olduğu, Dünya Bankası Küresel İslami Finans Geliştirme Merkezi (GIFDC), Borsa İstanbul, İslam Kalkınma Bankası (IDB), İslami Araştırma ve Eğitim Merkezi (IRTI) ve Guidance Financial Group iş birliğiyle düzenlenen "İslami Ekonomi ve Finans 2015 Sempozyumu" başladı.

Batı dünyasında adalet önemli bie erdem

Sempozyuma Skype ile bağlanarak bir konuşma yapan Askari, Batı dünyasında adaletin önemli bir erdem olduğunu aktardı.

Dağıtımcı adaletin Eflatun'dan bu yana değiştiğini ama İslam'da asla değişmediğini anlatan Askari, "Çünkü Müslümanlara göre Kur'an-ı Kerim Allah'ın sözleridir ve değişmez" dedi.

Askari, düzeltici adalet ile dağıtımcı adaletin birbirinden farklı olduğunu vurgulayarak, dağıtımcı adalette esas olanın hak eden insanların hak ettikleri kadar almaları olduğunu dile getirdi.

Modern anlayışa göre insanlar eşit 

Oysa modern anlayışta bireylerin kendisine vadedilenden fazlasını alabildiğini belirten Askari, çünkü modern anlayışa göre insanların eşit olduğunu ifade etti.

Askari, 2012 yılında ABD'de nüfusun yüzde 1'inin varlıkların yüzde 22'sine sahip olduğunu aktararak, varlıkların büyük kısmının küçük gruplarda toplandığını bildirdi.

Bu arada sempozyumda Cass Business School Bankacılık ve Finans Profesörü Thorsten Beck ile Uluslararası Para Fonu (IMF) Madagaskar Temsilcisi Patrick Amir Imam da söz aldı.

İSTANBUL/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN