Usame Bin Ladin'in annesi ve kız kardeşi uçak kazasında öldü

Usame Bin Ladin'in annesi ve 
kız kardeşi uçak kazasında öldü

İngiltere'nin güneyinde bir otomobil pazarının üzerine düşen ve 4 kişinin ölümüne neden olan özel uçağın, Suudi Arabistan'a ait olduğu belirtildi. Uçağın Usame Bin Ladin'in ailesine ait olduğu ortaya çıktı. Uçaktakiler Ladin'in üvey annesi ve kız kardeşi...

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan Suudi Arabistan Sivil Havacılık Kurumu açıklamasında, Suudlu ilgili birimlerin, İngiliz hava kazaları araştırma biriminden Suudi Arabistan kayıtlı bir özel uçağın düştüğünü belirten bir tebligat aldığı bilgisi verildi.

Bir pilot görevlendirildi

İlk belirlemelere göre uçak kazasında, pilot ile içinde bulunda 3 yolcunun yaşamını yitirdiği ifade edilen açıklamada, Suudi Arabistan'ın, kazanın araştırılması için İngiliz heyetle çalışmak üzere pilot İbrahim bin Selman el-Keşi'nin görevlendirildiği kaydedildi.

15-08/01/2b03835e00000578-3181443-image-a-2_1438423562043.jpg
Bu resmin, Usame Bin Ladin'in kardeşi Sana Bin Ladin'e ait olduğu iddia ediliyor.

Uçuk Usame Bin Ladin adına kayıtlı

İngiliz gazeteleri ise Arap medyasına dayandırarak verdiği haberinde, uçağın Suudi Arabistan'da Usame Bin Ladin soyadına kayıtlı olduğunu ve uçakta bulunanların Bin Ladin'in aile üyeleri olduğunu iddia etti.

İngiliz The Telgraph gazetesi, Suudi Arabistan’ın İngiltere Büyükelçisi’nin düşen uçakta Usame Bin Ladin aile üyeleri olduğunu kabul ettiğini yazdı. Özel jetin içinde bulunanların Bin Ladin'in üvey annesi ve kız kardeşi olduğunu yazdı. İngiltere polisi kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Prens Suud'dan başsağlığı

Suudi Arabistan'ın Londra Büyükelçisi Prens Muhammed bin Navaf El Suud, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bin Ladin ailesine başsağlığı diledi. Açıklamada, "Prens Muhammed bin Navaf El Suud, Blackbushe Havaalanı yakınlarında meydana gelen uçak kazası dolayısıyla Ladin ailesine ve akrabalarına başsağlığı dilemektedir" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN