Sisi ve Putin'den Esad'a silah yardımı anlaşması

Sisi ve Putin'den Esad'a 
silah yardımı anlaşması

Vladimir Putin ile Abdülfettah Sisi'nin, Suriye'de Esad rejimine silah yardımında bulunulmasını öngören gizli bir anlaşma yaptığı ve bir aydır Mısır'dan Suriye'ye silah gönderildiği ortaya çıktı.

[Karar]

Mısır'da darbeyle ülkenin başına geçen Sisi'nin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye'de Esad rejimine silah yardımı konusunda gizli bir anlaşma yaptığı ortaya çıktı. Buna göre Mısır'ın Esad rejimine silah yardımında bulunmasının yanısıra, Rus yapımı silahlar da Mısır üzerinden Suriye'ye nakledilecek.

15-08/31/egyptain_missile_in_zabadani_25815.png
Zebadani'de kullanılan Mısır yapımı bir füze.

İsrail'de yayımlanan politika ve strateji dergisi Debka'nın haberine göre, Mısır yapımı füzelerden oluşan ilk parti silahlar, Mısır'daki Port Said limanından Ukrayna bandıralı nakliye gemileriyle Suriye'nin kıyı şehri Tartus'a getirildi.

Silah miktarının belirlenemediği ifade edilen haberde, Batılı istihbarat kaynaklarının 22 Temmuz ve 22 Ağustos tarihleri arasında Mısır'dan Suriye'ye üç kez silah taşındığını tespit ettiği öne sürüldü. Silahların, Esad rejiminin kuşatması altında bulunan Şam'a bağlı Zebadani kentinde kullanıldığı belirtildi..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN