Gustavo Dudamel'in Otello'su Barselona'da!

Gustavo Dudamel'in Otello'su Barselona'da!

İspanya'nın Barselona şehrindeki Gran Teatre del Liceu sahnesi, bugün opera tutkunlarını orkestra şefi Gustavo Dudamel'i bir araya getirmeye hazırlanıyor.

İspanya'nın Barselona şehrindeki Gran Teatre del Liceu’nun sahnesinde ünlü orkestra şefi Gustavo Dudamel bugün sanatseverlerle buluşuyor. Dudamel, Verdi’nin son trajedisi olan Şekspir’in oyununa dayanan Otello’yu bugün itibariyle görkemli salonda opera tutkunlarının beğenisine sunacak.

Dudamel'in klasiklere kattığı farklı yorumlar ve küçük dokunuşlar opera dünyasına yeni bir hava katmaya devam ediyor. 

'DUDAMEL'İ DUYUNCA HAVALARA UÇTUM'

Bu gece Otello'yu canlandıracak olan tenör Gregory Kunde  orkestra şefi Dudamel hakkında şu ifadelere yer verdi:

"Bu işin başında onun olacağını duyunca havalara uçtum. Yeni fikirler buluyor, Verdi’nin orijinal versiyonunda olmayan şeyler var. Ama bence Verdi de bunu duysaydı bu şekilde bizim yorumladığımız şekilde düzenlerdi." 

'AMAN TANRIM, BUNA BİRAZ DAHA ZAMAN AYIRMAK LAZIM'

Usta orkestra şefi Dudamel ise Otellosu için şu ifadelere verdi: “Bir eseri icra ederken ve canlı müzik yaparken her defasında bir şeyler keşfediyorsunuz ve 'Aman tanrım, buna biraz daha zaman ayırmak lazım, nefes almak gerek' diyorsunuz ve bu anlık gelişiyor.” 

'SANATÇILARA DA SAYGI GÖSTEREN HARİKA BİR MÜZİSYEN'

Soprano Krassimira Stoyanova ise ünlü orkestra şefini şu sözlerle tanımlıyor: "Gustavo Dudamel halkla iletişim kurabilen ve aynı zamanda sanatçılara da saygı gösteren harika bir müzisyen”.

Otello 14 Nisan'dan itibaren Gran Teatre del Liceu'da sahnelenecek

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN