Göz ağrısı nasıl geçer? Göz ağrısına ne iyi gelir?

Göz ağrısı nasıl geçer? Göz ağrısına ne iyi gelir?

Göz ağrısı, iltihaplanmadan veya kuruluktan kaynaklanan kişinin yaşam kalitesini düşüren bir durumdur. Göz ağrısı, gözde yanmaya, çapaklanmaya, şişmeye veya kızarmaya neden olabilir. Evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle bu ağrınıza çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Göz ağrısı, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilen ancak insanların dikkate alması gereken bir rahatsızlıktır. Göz ağrısı gün içerisinde kişiye rahatsızlık verir ve hayatını olumsuz yönde etkiler. İlaç kullanmadan evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu ağrınızı hafifletebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Göz nezlesi,
Göz enfeksiyonu,
Göz kuruluğu,
Gözün iltihaplanması,
Göz alerjisi,
Göze yabancı cisim kaçması,
Göz migreni
Göz tansiyonu,
Lens,
Solaryum,
Uzun süre bilgisayar başında kalmak,
Sinüzit,
Katarakt,
Stres.

19-11/20/goz-agrisi.jpg

NE İYİ GELİR?

Patates: Çiğ patatesin gözdeki iltihabı ve kaşıntıyı giderici özelliği vardır. Patatesi yıkayıp dilimleyin. Bir kap içerisine su koyun ve patatesi suya koyup buzdolabına kaldırın. Soğuyan patatesleri gözlerinizin üzerinde 10 dakika bekletin. 1 hafta boyunca günde 2 kez gözünüze patates uygulamanız göz ağrılarınıza iyi gelecektir.

Gül suyu: İçerisindeki antiseptik özelliği sayesinde gül suyu, gözünüzde bulunan enfeksiyona, göz yorgunluğuna ve göz ağrısına iyi gelir. Pamuk ile ıslatacağınız gül suyunu gözünüze uygulamanız yeterli olacaktır.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN

Yeşil çay: Yeşil çay, gözde bulunan iltihap, mikrop ve kaşıntıya iyi gelmektedir. Bir fincan kaynattığınız yeşil çayı buzdolabına kaldırarak soğutun. Soğumuş yeşil çay ile pamuğu ıslatın ve göz bölgenize masaj yapın. Haftada 4 kez gözünüze yeşil çay uygulamanız ağrılarınızı hafifletecektir. Yeşil çayı hazırladığınız gibi papatya çayını da aynı yöntemle hazırlayıp gözünüze sürebilirsiniz. Papatya çayı ağrılarınızın hızlı bir şekilde geçmesini sağlayacaktır.

Soğuk uygulama: İnce bir beze sardığınız buz torbasını göz çevrenize tutun. Gün içerisinde 2 kez bu uygulamayı yaptın. Soğuk uygulama gözünüzde bulunan kızarıklık ve şişliğe iyi gelecektir.

Aloe vera: Antioksidan içeriği sayesinde aloe vera, göz ağrınızın geçmesini sağlayacaktır. Uzunlamasına ikiye böldüğünüz aloe vera yaprağındaki aloe verayı çıkarın. Bir miktar soğuk su ile karıştırıp pamuk yardımıyla gözünüze sürün.

Elma sirkesi: 1 yemek kaşığı elma sirkesini 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp pamuk yardımıyla gözünüze sürün. Elma sirkesi gözünüzde bulunan enfeksiyona iyi gelecektir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN