Hac ne zaman yapılacak? Hac iptal mi oldu? Hac için taksit ödeme işlemleri ertelendi

Hac ne zaman yapılacak? Hac iptal mi oldu? Hac için taksit ödeme işlemleri ertelendi

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen son açıklamaya göre 2020 yılı hac ödemeleri ile birlikte hac işlemleri yapılacak ikinci bir duyuruya kadar ertelendi. Peki bu sene hac iptal mi olacak? Tüm bilgiler karar.com’da…

Suudi Arabistan hükümeti Koronavirüs nedeni ile umre ziyaretlerini geçici süre ile ara verildiğini duyurdu. Umre ziyaretlerinin durdurulmasının ardından Diyanet, 2020 yılı hac ile ilgili olarak açıklama yaptı. İşte detaylar...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ikinci bir duyuruya kadar Hac ödemelerinin ertelendiği oldu. Hac için kesin kayıt yaptıran ve ilk taksidini ödeyen hacı adayları için ikinci ve üçüncü taksitlerin ödemelerini ertelendi . Hac ile ilgili diğer işlemlerinde ertelendiği duyuruldu.

UMRECİLERE ÖDEMELERİ GERİ İADE EDİLECEK

Koronavirüsten korunmak ve yayılmasını engellemek amacı ile umre turlarının belirtilmeyen ileri bir tarihe ertelendiği de sitede yer alan bilgiler arasında. Bazı umre kafilelerinin umre vizelerinin alınmasına iptal işlemlerinin gerçekleştiği bildirildi. Umre yolcularının mağdur olmamaları adına vize ücret kesintisi yapılmaksızın ücretlerinin geri iade edileceği açıklandı. Umreye gidemeyen umrecilerin ödemelerini geri alabilmeleri için siteye IBAN hesabına ödeme yapılması için talep ekranı açıldı.

HAC NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 yılında hac ibadetleri için çıkışların 22 Haziran ve 25 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktı. Dönüşler ise 06 Ağustos ile 02 Eylül tarihleri arasında olacaktı. Ancak koronavirüsün Suudi Arabistan’da da görülmesi üzerine Suudi Arabistan hükümeti virüsün yayılmasının önüne geçmek üzere umre ziyaretlerini durdurma kararı aldı. Bunun üzerine akıllara hac ibadetinin ertelenip ertelenemeyeceği sorularını getirdi. Hacı adayları yıllardır beklediği hac ibadetini yerine getirmenin heyecanını yaşarken. Şimdi merakla bu yıl hac ibadetin gerçekleşmeyeceğinin korkusunu yaşıyor.

Suudi Arabistan hükümetinden henüz konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama da ilk taksitlerini ödeyen hacı adaylarının ikinci ve üçüncü taksitlerinin ödemesinin ertelendiğini duyurdu. Konu ile ilgili umre ziyaretlerinin de iptal olmasının üzerine paralarını geri almak isteyenler için site üzerinde iade işlemin yapılabileceğini duyurdu.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN