Hacamat günleri | Hacamat ne zaman yapılır? Göğse hacamat yapılır mı?

Hacamat günleri | Hacamat ne zaman yapılır? Göğse hacamat yapılır mı?

Hacamat Peygamber Efendimiz tarafından ayın bazı günleri yaptırılması tavsiye edilmiştir. Vücudun belirli yerlerinden vakum ile kan çekilmesidir. Hacamatın saymakla bitmeyen faydaları var. Peki Hacamat günleri ne zaman? Göğse hacamat yapılır mı? İşte detaylar…

Bir çok hastalığın tedavisinde alternatif hastalık tıp yöntemi olarak kullanılan hacamat Hacamat günlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Hacamat tedavisinin nasıl ve nerede yapıldığının önemli olduğu gibi hangi hastalıklarda hangi bölgelere uygulandığında bir o kadar önemli…

GÖĞÜS BÖLGESİNE HACAMAT YAPILIR MI?

Tıbbi hacamat yapmadan önce hacamat yapılacak bölgenin tespiti tedavinin yanıt vermesi için önemli bir noktadır. Hastanın iyi muayene edilmesi, kronik hastalıkların sorgulanması ve şikayetlere sebep olan kaynağın tespit edilmesi için önemli bir etkendir.

Hastalık yok ve korunma amacı ile hacamat yapılacak ise o zaman ona uygun tedavi bölgeleri seçilir. Vücudumuzda hacamat yapılan 4 ana bölge vardır. Bu bölgelerin her birine 4er kupa yerleştirilir. Tarama hacamatı ve koruyucu tedaviler için yapılan hacamat genellikle daha iyi sonuç vermektedir. Hacamat yapılan bölgeleri belirlerken seçilen noktalar akupuntur tedavi bölgeleridir. Kısaca kılcal damarlı, az hareketli, kanın göllenmeye müsait olduğu vücut yerleridir.

Tıbbi hacamat yapılan bölgeler şöyledir; İlk olarak Peygamber efendimiz (s.a.v) in önerdiği kahil bölgesi skapula üst ve alt yerleri arasında yer alan tetik noktalarıdır ve kişinin anatomik yapısına göre 4-5 kupaya denk gelmektedir. İkinci bölge ise elde yer alan kosto vertebral açıdaki B20-21-22 noktalarını içine alan, sakro iliak bileşkedeki tedavi bölgesidir. Bu bölgeye yapılan hacamatla kadın hastalıkları, idrar yolları hastalıkları, yumurtalık problemleri, rahim, mide, pankreas, karaciğer, hastalıklarının tedavisi için yapılır.

Üçüncü önemli nokta bacak arkasındaki Endonezya ve Malezyalı hekimlerin metabolizma noktası dedikleri ve diyabet tedavisi için kullandıkları bölgedir. Bu hacamat alanı poptieal çukurun 2 jun altındaki ve üstündeki tedavi noktalarıdır. Dördüncü hacamat bölgesi, dünyada hacamat yapan hekimlerin sık sık kullandığı halk arasındaki ismi ile kafa hacamatı olarak bilinen 1/3 mastoid çıkıntıyı içine alan ve kafa arkasında Gv17-18 noktalarını içinde barındıran noktalardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN