Hack saldırılarının arkasında Rusya mı var?

Hack saldırılarının arkasında Rusya mı var?

Alman parlamentosuna yapılan siber saldırı sonrası ilk bilgiler ortaya çıktı. Hack verilerini inceleyen uzmanlar, şüpheli listesinin başına Rusya’yı koydu.

Bundestag olarak da bilinen Alman Parlamentosu’nun uğradığı hack saldırısının ardından geniş kapsamlı araştırmalar ilk meyvesini verdi. Parlamentonun IT departmanı saldırılarda kullanılan yazılımı detaylı analiz edince, kuşkular devlet destekli bir saldırı üzerinde yoğunlaştı. Şüpheli listesinin başında ise Rusya var.

Hack saldırısında kullanılan virüsün kaynak kodlarına inen uzmanlar, yaptıkları incelemeler sonucunda bu yazılımın daha önceki bir Rus saldırısında kullanılan yazılıma kod yapısı olarak çok benzediğini belirtti.

Der Spiegel haberine göre saldırının tespiti ancak ele geçirilen bilgisayarların Doğu Avrupa’daki bir sunucuya bazı verileri aktarmaya çalışmasından sonra gerçekleşti. Ancak bu veri durdurulmuş olsa da, güvenlik uzmanları tedbir alınmadan önce bir miktar verinin sunuculara aktarıldığını anladı. Parlamentodaki 20 binin üzerinde hesapta şu an güvenlik açığı olduğu, bazılarının ise ele geçirildiği düşünülüyor. Konuyla ilgili şüphelerin hedefindeki Rusya tarafı ise sükunetini koruyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN