Hafta sonu ne yapsak?

Hafta sonu ne yapsak?

Ankara’da ‘Kutadgu Bilig’ Sakarya’da ‘Atların Rüyası’

At resimleriyle ünlü ressam Esat Acet Nuhoğlu’nun eserlerinin yer aldığı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı ‘Atların Rüyası’ resim sergisi Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) sanatseverleri bekliyor. 16 Şubat Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek sergide Nuhoğlu’nun atları tuvalin dışına doğru dört nala koşuverecek gibi resmettiği usta eserlerini yakından görebilir, atların rüyasına ortak olabilirsiniz.

LİVANELİ’DEN ‘SEVDALIM HAYAT’

Zülfü Livaneli’nin bestelerinden ve yaşam hikayesindenoluşan ‘Sevdalım Hayat Şarkıları ve Öyküleri’, Zülfü Livaneli’nin tadınadoyulmaz anlatımı, Rengim Gökmen yönetimindeki muhteşem orkestrası, Teyfik Rodos, Zeynep Halvaşi ve Görkem Ezgi Yıldırım’ın eşsiz yorumuyla izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşatacak. Kerki Solfej’in düzenlediği etkinlik 25 Ocak Cumartesi (yarın) akşamı Volkswagen Arena’da. Biletlerinizi Biletix’ten alabilirsiniz.

20-01/23/a1.jpg

AÇILIŞ ETKİNLİĞİ BUGÜN TYB GENEL MERKEZİ’NDE

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara şubesinin 56 saat sürecek ‘Kutadgu Bilig Okumaları’ bugün başlıyor. Ücretsiz olarak yapılacak okumalara 13 yaşından büyük herkes katılabilecek. Her hafta cuma günleri saat 18:30 da başlayacak okumalar sonunda ise katılımcılara sertifika verecek. Etkinliğin açılış programı bugün TYB Genel Merkezinde Mehmet Akif Divanı Salonunda yapılacak. Okuma programına katılım ve detaylı bilgi için 0545 831 97 97 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

MÜZİKLİ ÇOCUK OYUNU ‘FIRTINA’

Klasik müzik ve tiyatroyu bir araya getiren çocuk oyunu ‘Fırtına’ 26 Ocak Pazar günü 15.00’te İş Kuleleri Salonu’nda miniklerle buluşacak. Spolin-ist Öykü Tiyatrosu ile birlikte piyanoda Emir Gamsız’ın, yönetmen koltuğunda Ege Maltepe’nin olduğu, oyuncu Ceyda Düvenci’nin anlatıcı olarak yer alacağı oyun, çocuklara klasik müziği sevdirmeyi, öğretirken eğlendirmeyi amaçlıyor. 250’nci yaşı yıl boyunca tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan Alman besteci Ludwig van Beethoven’ın, William Shakespeare’in aynı adlı oyunundan etkilenerek bestelediği ‘Fırtına Sonatı’ ise piyanist Emir Gamsız tarafından yorumlanacak.

20-01/23/manset-1579811252.jpg

EVLERİNİN ÖNÜ KLAVSEN

 Pera Müzesi, ‘Pera’da Camerata’ konser serisi kapsamında 25 Ocak Cumartesi günü piyanist-besteci Hakan Ali Toker’i konuk edecek. Barok müzik ve Türk Halk müziğini buluşturan ‘Evlerinin Önü Klavsen’ başlıklı performans öncesinde sanatçı, müzikte gelenek ve yenilik üzerine bir sohbet gerçekleştirecek. Saat 16.00’da başlayacak etkinliğin biletlerini Biletix’ten ya da konser günü Pera Müzesi’nden temin edilebilirsiniz

SELÇUK KÜPÇÜK KONYA’DA MÜZİĞİMİZİ ANLATACAK

Sanatçı ve yazar Selçuk Küpçük Konya’da düzenlenen Kültür Sanat ve Edebiyat söyleşilerine konuk olacak. Yarın Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek ‘Türkiye’de Dönemler ve Şarkılar’ etkinliğinde Küpçük Türkiye’de müziğin seyrine dair bilgilerini paylaşacak, sanat dünyasının sevilen isimlerine dair keyifli anektodlar aktaracak. Herkese açık etkinlik saat 14.00’da başlayacak. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN