Hafta sonu sokağa çıkma yasağı gelir mi? 30 31 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı gelir mi? 30 31 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı?

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında birçok ilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kararı, Ramazan Bayramında 81 ilin tamamında alınmıştı. Şimdi gözler 30-31 Mayıs Cumartesi Pazar günü alınabilecek sokağa çıkma yasağında olacak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi virüsün yoğun olarak görüldüğü ve riskli olan illerde uygulanan sokağa çıkma yasağı için gözler hükûmetten yapılacak açıklamada…

28 Mayıs Perşembe yani bugün yapılacak kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklama, tüm Türkiye tarafından merakla bekleniyor. Normalleşmenin ikinci aşamasına 27 Mayıs itibarıyla geçilmişti. Yaz ayının gelmesiyle birlikte sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlamalarının kademeli olarak sonlandırılacağı konuşuluyor…

30-31 MAYIS CUMARTESİ PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA VAR MI?

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından ’30-31 Mart Cumartesi Pazar günü hafta sonu sokağa çıkma yasağı gelir mi?’ sorusu yanıt bulacak. Konuyla ilgili Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor…

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

Ramazan Bayramının ardından vaka durumundaki iyileşmenin devam etmesi hâlinde sokağa çıkma kısıtlamasına haziran ayı itibarıyla son verilmesi bekleniyor.

65 yaş ve üstü ile 20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının da bu takvimle beraber haziran ayı ortalarından itibaren son bulması planlanıyor.

Buna göre 23-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasının arkasından yeni gelişmeler gündemde olacak.

Fakat kesin kararın yapılacak kabine toplantısının arkasından kamuoyuna duyurulacağı belirtiliyor. Detaylar geldiği an yine ilk olarak KARAR.com'da yer alacak…

Kabine toplantısında konuşulacak gündem konuları şöyle;

Koronavirüsle mücadeleye ilişkin ayrıntılara dair kabine toplantısında bir sunum yapacak olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'ndan gelen tavsiye kararlarını paylaşacak. Kentlerdeki seyahat kısıtlamalarının kaldırılması gündeme gelecek. Bazı şehirlerde kısıtlamanın kaldırılması, Ankara, İstanbul ve İzmir'de de kısıtlamanın bir süre daha devam edeceği düşünülüyor.

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması da toplantıda konuşulacak. Kısıtlama uygulamalarının bazı kentlerde belli bir süre daha devam edebileceği fakat nihai kararın son verilere bakılarak verileceği bilgisi paylaşıldı.

20 yaş altı ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında esnemeye gidilmişti. Kısıtlamanın tamamen kalkması henüz beklenmiyor. Kabine toplantısında bazı toplu alanlara girmelerinin sınırlandırılarak kısıtlamanın bütünüyle kaldırılmasının değerlendireceği konuşuluyor.

Nikah salonlarının azami yüzde 25 kapasitesinin aşılmaması, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına göre düzenleme yapma koşuluyla faaliyete geçmesi bekleniyor.

Yine kabine toplantısında çay bahçesi, açık eğlence yerlerinin ve ören yerleri ile müzelerin açılmasının da değerlendirileceği öne sürülüyor. Alınan kararlar toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN