Hakkari il genelinde yasaklama kararı

Hakkari il genelinde yasaklama kararı

Hakkari Valiliği il genelinde muhtemel toplumsal olayların önlenmesi, provokatif eylemlerin engellenmesi, farklı kesimler arasında çatışma çıkmasının önüne geçilmesi amacıyla yasaklama kararı aldığını açıkladı

Valilik açıklamasında, "20 Nisan 2019 ilimiz genelinde alınan istihbari bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda yaşanması muhtemel toplumsal olayların önlenmesi, provokatif eylemlerin engellenmesi, farklı kesimler arasında çatışma çıkmasının önüne geçilmesi amacıyla; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11. maddesi kapsamında Hakkari İl ve İlçelerinde (Jandarma sorumluluk bölgeleri dahil) 19.04.2019 tarihi saat 00.00’dan itibaren 03.05.2019 saat 23.59’a kadar 15 (on beş) gün süreyle meydan, cadde, sokak, yol ve park gibi umuma açık alanlarda yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, oturma eylemleri, stant açma ve çadır kurma gibi eylemlerinin yasaklanması kararı alınmıştır.Kamuoyuna saygı ile duyurulur. denildi.

HAKKARİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN