Hakkari Valisi Toprak, tıp fakültesini kazanan öğrenciyi makamında kabul etti

Hakkari Valisi Toprak,  tıp fakültesini kazanan öğrenciyi makamında kabul etti

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) 473 puan alarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Serkan Adıyaman’ı makamında kabul ederek cep telefonu hediye etti

İl merkeze bağlı Ağaçdibi köyünde ikamet eden 6 çocuk babası Hacı Adıyaman’ın ikinci çocuğu olan ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda 473 puan alarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Serkan Adıyaman, ilkokul öğretmeni Hikmet Korkmaz ile birlikte Vali Toprak’ı ziyaret etti. Tebrik ettiği öğrenciyle bir süre sohbet ederek başarılarının devamını dileyen Vali Toprak, "Serkan Adıyaman’ın isimli öğrencimiz Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı, bu çok özel bir başarıdır. Kendisi ilimizin yaklaşık 20 kilometre Güney Doğusunda sarp dağların, kayalıkların arasında bulunun Ağaçdibi köyünde doğdu. Onun döneminde terör nedeniyle köy ilköğretim okulunda asil öğretmen bulunmuyordu. Vekil öğretmenler gidip orada görev yapıyordu. Fakat çok şanslı bir kardeşimiz ki Hikmet hoca gibi bir vekil öğretmene denk gelmiş. Hikmet hoca en az bir asil öğretmenden beklenecek bir duyarlılıkla ilkokul döneminde onunla ilgilenmiş. İlkokulu bitirdikten sonra da ilgisini kesmeyerek o zaman bu Serkan kardeşimizdeki cevheri, okumaya karşı isteğini, heyecanını, okuma azmini, zekâsını keşfetmiş ve güzel bir yere geleceğini düşünerek ilerleyen dönemindeki okul hayatında da hem maddi ve manevi hem de velisi olarak ilgi göstermiş. Serkan bu vekil öğretmenlerle köy ilkokulunu bitirip sonra da Çukurca yolunda bulunan Çimenli Köyü Ortaokulu’nda mezun olmuş. Ondan sonra da büyük bir başarıya imza atarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak doktor olma yoluna girmiş bulunuyor. Ben evlatlarını hiç yalnız bırakmayan anne ve babasına teşekkürlerimi sunuyorum. Ondaki mevcut kapasitesinin hayatına güven vermesi hayatında çok güzel yerlere gelmesinde hep yanında olmuşlar. Özellikle Hikmet hocamıza bu cevheri keşfedip ilkokuldan sonra da onu bırakmayıp cesaret verip motive ederek bu noktalara gelmesinde rol oynamasından dolayı teşekkür ediyorum. İl ve ilçe merkezlerimizden tıp fakültesine gönderdiğimiz oluyor. Ama bir köy ilkokulunda bu başarıyı sağlamış olması benim ilk defa karşılaştığım bir konu. Biz bundan sonra da gerek Hakkâri halkı gerek Valilik olarak maddi ve manevi yanında olacağız. İnşallah kendisini önce doktor sonra uzman doktor nasipse doçent ve profesör makamlarında göreceğimi ümit ediyorum. Biz de Serkan kardeşimize Valilik olarak küçük bir hediye, Vali amcasından hatıra olarak bir telefon hediye etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.Daha sonra Vali Toprak, tebrik ettiği Adıyaman’a cep telefonu hediye etti.

HAKKARİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN