Hakkari’de öğretmenler velilere konuk oluyor

Hakkari’de öğretmenler velilere konuk oluyor

Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “2023 Eğitim Vizyon” doğrultusunda hayata geçirilen Hakkari Eğitim Geliştirme İzleme Projesi (HEGİP) kapsamında öğretmenler tarafından veliler ziyaret ediliyor

Öğrencilerin tartışarak bilgilerine bilgi kattığı, olaylara farklı pencerelerden bakma imkanı elde ettiği HEGİP ile veliler eğitimin bir parçası oluyor. HEGİP kapsamında; 2019 - 2020 eğitim öğretim sezonun birinci döneminde kentteki ilk ve ortaokullarda okuyan öğrencilerin yüzde 70’i evlerinde ziyaret edildi. Öğrencilerin genel durumlarının ele alındığı ziyaretlerde veliler, ‘Bir Kitap Bir İnsan’ kampanyası, yeni sınav sistemi, değerler eğitimi, kültürel ve sportif etkinlikler hakkında bilgilendiriliyor.Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, proje kapsamında ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Öğrencilerinin evlerine konuk olan öğretmenler, veliler tarafından samimi bir şekilde karşılanarak misafir ediliyor.Veli ve öğrencilerle bir araya gelen öğretmenler, bu ziyaretlerle öğrencilerin içinde yaşadığı şartları birebir görmeyi, onları daha iyi anlamayı, veli ve öğrencilerle daha iyi bir diyalog kurmayı hedefliyor.

HAKKARİ/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN