İktidar ile muhalefet aynı tahayyüle sahip I Hal ve Gidiş

Hal ve Gidiş'te Ali Bayramoğlu, bu haftaki konuğu yazar Hatem Ete ile 'Son Dönemde Türkiye'de Siyaset ve Siyasetsizlik' konusunu tartıştı. AK Parti'deki değişime vurgu yapan Ete, Türkiye'deki siyaset anlayışı için de "Türkiye'de muhalefet de iktidar da aynı siyasal tahayyül, perspektif ve öngörü ile hareket ediyor" dedi.

Ali Bayramoğlu, bu hafta Hal ve Gidiş'te yazar Hatem Ete'yi ağırladı. Programda 'Son Dönemde Türkiye'de Siyaset ve Siyasetsizlik' konusu ele alındı.

"Türkiye'de siyaset sahici gündemler ile ilgili değil, başka tür polemiklerle seyrediyor. Bu da tıkanıklığın göstergelerinden biri" diyen Bayramoğlu, Türkiye'nin sıradan bir dönem geçmediği vurgulayarak şunları kaydetti: Bölgedeki, dünyadaki, dengelerdeki gelişmelere baktığımızda Türkiye sıradan bir dönemden geçmiyor.

"HESAP SORAN GAZETECİLİK YAPIMIZ YOK"

İktidarın çok güçlü bir medya hakimiyeti olduğunu ifade eden Ete, şunları söyledi: İktidarı eleştiren haber dosyaları yapılmıyor hatta çok büyük yönetim zaafiyetleri bile yazılamıyor. Sağlık Bakanlığı'na aşı tarihi ile ilgili verdiği çelişkili tarihin hesabını soran bir gazetecilik yapımız yok.

"TÜRKİYE HALA KIRILMANIN ETKİSİNDE"

Türkiye, 1990'larda ciddi bir toplumsal ve siyasal kırılma dönemi yaşadı. Hala o dönemin etkileri içerisindeki bir siyasi kültürdeyiz. Merkez sağ ve solun, siyasi talepleri karşılaşamaması ile birlikte çok kimlik siyasetine yönelik güçlü dil kullanan partiler yükselmeye başladı" diyen Ete, iktidarı da eleştirdi:

İktidar, olağanüstü hal algısını uzatmış olsa bile, beka siyaseti yapmak üzere bir süre bunun ömrünü uzatmayı düşünse bile Kültürel çatışmalarda bir zıplama yaşıyoruz.

"İKTİDAR DA MUHALEFET DE AYNI"

Siyasetin bir hedefi, motivasyonu, ereği kalmadı. AK Parti, siyasetini topluma anlatamıyor. Seçimlere bir reform paketiyle hazırlanamıyorlar, bir söylemsel değişiklik yapamıyorlar. Söylediği tek şey; istikrar artık. Bu sadece iktidara tutunma. Türkiye'de muhalefet de iktidar da aynı siyasal tahayyül, perspektif ve öngörü ile hareket ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir temsil fonksiyonuna sahip olduğunu, bu temsil işlevini dolduracak, buna alternatif olabilecek bir siyaset vizyonu çıkmadıkça 135 oy almasını yadırgamamak gerekiyor."

Kimlik mücadelesi için de Bayramoğlu "Kimlik mücadelelerinin olduğu bir yerde... Onları ayırmak yerine onların daha belirleyici olduğu bir toplumsal yapı çıkılabilir mi? Çıkıyor işte. Bundan kaçamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN