Harris ile Netanyahu görüştü: İran'a karşı işbirliği yapacağız

Harris ile Netanyahu görüştü: İran'a karşı işbirliği yapacağız

ABD Başkan Yardımcısı Harris ile İsrail Başbakanı Netanyahu telefonda görüştü. Görüşme sonrası yapılan açıklamada İran'a karşı işbirliği mesajı verildi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Harris ve Netanyahu yaptıkları telefon görüşmesinde, İsrail ve ABD arasındaki ortaklığı ele aldı.

"NORMALLEŞTİRME ANLAŞMALARINI DESTEKLİYORUZ"

Harris'in, ABD'nin İsrail'in güvenliğine 'koşulsuz taahhüdü'nün sürdüğünün altının çizildiği açıklamada, "Harris, İsrail'in son dönemde Arap ve Müslüman dünyadaki ülkeler ile yaptığı normalleşme anlaşmalarına güçlü desteğini dile getirdi ve İsrail ve Filistinlerin güvenliği, barışı ve huzuru artırmanın önemini vurguladı" ifadesini kullanıldı.

İRAN'A KARŞI İŞBİRLİĞİ VURGUSU

İki ismin, İran'ın nükleer programı ve 'tehlikeli bölgesel davranışları' da dahil bölgesel güvenlik konularında işbirliği ve ortaklık konusunda yakın iş birliği konusunda mutabık kaldığına işaret edilen açıklamada, iki ülke arasında bilimsel iş birliği ve Kovid-19'u kontrol altına alma konularının da öneminin vurgulandığı aktarıldı.

Açıklamada, "Harris ve Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesinin İsrailli personel konusunda yargılama girişimlerine karşı duruşunu da belirtti" bilgisi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN