Hat sorgulama nasıl yapılır? Üzerime kayıtlı cep telefonu hattı var mı? İşte mobil ve sabit hat sorgulama ekranı

Hat sorgulama nasıl yapılır? Üzerime kayıtlı cep telefonu hattı var mı? İşte mobil ve sabit hat sorgulama ekranı

Üzerime kayıtlı telefon hattı var mı? sorusu vatandaşlar tarafından internette araştırılıyor. Kimlik hırsızlığı neticesinde adına mobil veya sabit hat çıkarılan on binlerce vatandaş, adreslerine gelen yüklü faturalarla kötü sürpriz yaşıyor. Bilginiz olmadan üzerinize çıkarılan telefon hatları nedeniyle mağdur olmamanız için e-Devlet'ten adınıza kayıtlı mobil hat veya sabit hat sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Peki, hat sorgulama nasıl yapılır? İşte adınıza kayıtlı mobil ve sabit telefon hatlarını e-Devlet üzerinden sorgulama işlemi...

'Cep telefonu hat sorgulaması nasıl yapılır?', 'Üzerime kayıtlı hat olup olmadığını nasıl öğrenirim?' sorularının yanıtlarını haberimizde aktardık. Bilgisi olmadan adlarına mobil ve sabit hat açılan on binlerce vatandaş mağdur oldu. BTK'nın e-Devlet üzerinden verdiği hizmet sayesinde, adınıza kayıtlı telefon hattı olup olmadığını öğrenmeniz mümkün. Peki, 'mobil ve sabit hat sorgulama nasıl yapılır?', 'Adıma kayıtlı GSM hattı var mı?' İşte 'e devlet hat sorgulama ekranı' ve 'telefon hattı kapatma işlemi' detaylarını KARAR.com okurları için derledik...

MOBİL VE SABİT HAT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), vatandaşların adlarına açılan mobil ve sabit hatları öğrenebilmeleri için e-Devlet üzerinden sorgulama hizmeti veriyor. Vatandaşlar, bu hizmetle adlarına açılan telefon hatlarını sorgulayabiliyor.

e-Devlet üzerinden vatandaşlar şifre ve TC kimlik numarası ile giriş yapıldıktan sonra arama kısmına mobil hat sorgulama yazarak hizmet verilen bölüme ulaşabilirsiniz.

Sorgulama tüm GSM hatlarında yapıldığı için adınıza açılan tüm hatları görebilirsiniz.

MOBİL HAT SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

SABİT HAT SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

ADIMA KAYITLI MOBİL HATLARI NASIL KAPATIRIM?

Mobil hat sorgulama sisteminde bilginiz olmadan açılmış hat tespit etmeniz durumunda vakit kaybetmeden GSM firmasına müracaat etmeniz gerekiyor. GSM operatörler mağduriyetinize hızlı şekilde yanıt vermek zorundadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN