Luceyn ve Ömer’in yüzü Türkiye’de güldü

Luceyn ve Ömer’in yüzü Türkiye’de güldü

İç savaşın sürdüğü Suriye’de, rejim güçlerince evlerine varil bombası atılması sonucu yüzü yanan 9 yaşındaki Suriyeli Luceyn Kifretune ve sağ bacağını kaybeden 7 yaşındaki Ömer Kifretune Türkiye’de şifa buldu

İki kardeşin yüzleri Türkiye’de yapılan başarılı operasyonlarla yeniden gülmeye başladı.

Türkiye’ye geldikten sonra İstanbul’da ameliyat edildiğini söyleyen 9 yaşındaki Luceyn Kifretune, insanların bakışlarından rahatsız olduğunu ifade etti. Yüzünün tam olarak iyileşmediğini ama daha iyi olacağına inandığını söyleyen Luceyn, “Evde otururken uçak üzerimize bombalar yağdırdı. Atılan bombaların ardından dedemi, babaannemi ve 7 aylık kardeşimi kaybettim. Annem, babam, kardeşim Ömer ve ben de yaralandık. Bombalar nedeniyle yüzüm parçalandı ve ailemle Türkiye’ye geldik. İstanbul’a gittik iki ameliyat geçirdim. Ama yaralarım hala tam iyileşmiş değil yüzümden de tam olarak memnun değilim. İnsanların meraklı gözlerle bakması zorumuza gidiyor. Fakat tedavilerim sürüyor ve inşallah Türkiye’nin yardımlarıyla yüzüm daha iyi olacak” dedi.“Hatay’da bacağıma protez takıldı”Bombalı saldırılar sonucu sağ bacağını kaybeden 7 yaşındaki Ömer Kifretune ise "1.5 yıl önce Suriye’den Hatay’a geldik. Uçaktan atılan varil bombaları sonucu sağ bacağımı kaybettim. Evimizde yıkıldı zaten. Dedem, babaannem, 7 aylık kardeşim ve babamın teyzesi de bombalardan dolayı hayatını kaybetti. Hatay’da bacağım için tedaviler uygulandı. Ve son olarak sağ bacağıma protez takılarak yürümem sağlandı” diye konuştu.İki kardeş Türkiye’de yaşamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

HATAY/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN