Havva Çelik'in eşi sözlerini düzeltti: Devlet 4 can kaybı var diyorsa 4'tür

Havva Çelik'in eşi sözlerini düzeltti: Devlet 4 can kaybı var diyorsa 4'tür

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında ihmaller sonucu meydana gelen patlamanın ardından hayatını kaybeden Havva Çelik'in eşi Salih Çelik, 11 yılda 6 kez patlayan fabrika için 'Biz ne konuşursak konuşalım bu fabrikayı başka isim altında yine açacaklar' sözlerini düzeltti. Olayın acısıyla öyle konuştuğunu belirten Çelik, "Devletimiz her şeyi biliyor. Vefat sayısı için dört diyorsa 4’tür. Ben vefat sayısını 80 dediysem o bize gelen yanlış bilgidendir" dedi.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında ihmaller sonucu meydana gelen patlamanın ardından hayatını kaybeden işçiler Sebahattin Tepeçınar ve Havva Çelik için Akyazı'da cenaze töreni düzenlendi. Acı ile gözyaşının birbirine karıştığı törende, aile yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de katıldığı cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

"SİZLERİN DİLE GETİRMESİ LAZIM"

Medyascope'tan Fırat Fıstık'ın haberine göre, Destici’nin camiye gelişi sırasında Sebahattin Tepeçınar'ın bir akrabası, Destici'ye önlem alınmadığını dile getirerek "Sizlerin dile getirmeniz lazım bu memleketin evlatlarına sahip çıkmanız lazım" dedi. Destici "İnceleme yapacağız" derken, Tepeçınar'ın yakını "11 senede başkanım, altı defa patlıyor, bir değil, iki değil" diye cevap verdi.

"DETAYLARINI HİÇ BİLMİYORUM"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise namaz sona erdikten sonra "Sizce önlem alınabilir miydi?" sorusunu “Bilemiyorum, detaylarını hiç bilmiyorum” diye cevapladı. Cenaze namazı için Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderirken, Kılıçdaroğlu’nun çelengi ilk başta ters çevrildi, daha sonra cenaze sahibi Sebahattin Tepeçınar’ın ailesi tarafından düzeltildi.

"HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM"

Patlamada yakınını kaybeden Sultan Doğan da "Müdüründen olsun, patronundan olsun, hepsinden şikayetçiyim" dedi ve ekledi: "Ben oradan hakaret yüzünden çıktım. Benim yengemi yiyen onlar, göz göre göre. Tedbir yok her taraf barut, ilaç. 2,5 sene orada çalışmıştım. Orada çalışanlar mecburlardı çalışmaya ama sürekli tehdit ediyorlardı. Daha önceki yangında bir kadının yüzü yanmıştı onu da örtbas ettiler."

"VEFAT SAYISI 4 DİYORLARSA 4'TÜR"

Patlamada eşini kaybeden Salih Çelik, sosyal medyada, kendisinin “Milleti kandırıyorlar, algı operasyonu yapıyorlar, dört kişi öldü diyorlar. Ben hastanedeyken kaç tane ceset geldi” ifadelerini söylediği görüntülerin gündem olmasının ardından açıklama yaptı.

İHA'nın haberine göre Çelik, kendisine gelen yanlış bilgiye dayanarak olayın acısıyla röportaj verdiğini söyleyip, “Devletimiz her şeyi biliyor. Vefat sayısı için dört diyorsa 4’tür. Ben vefat sayısını 80 dediysem o bize gelen yanlış bilgidendir. Biz canımız yandığı için kim ne diyorsa ona inanmak zorundayız” dedi.

Gelen basın mensubunun “canlı yayın yok” diyerek konuşturduğunu savunan Çelik, “Bu kimse mahkemeye vereceğim. Bana sadece ve sadece gazetede yazdıracağım. Ben orada yaralıyken, beni konuşturup bunu piyasaya sürmesi çok ayıp. Maddi ve manevi tazminat davası açacağım” diye konuştu.

"GÜVENLİĞİ YOK, STANDARTLARA UYGUN DEĞİL"

15 yıldır Akyazı’da yaşayan Havva Çelik’in komşusu "Dört ölüden fazladır, mahşeri bir patlama oldu. O patlamaya göre dört ölü çok az bence" derken, bir mahalleli de şunları söyledi: "Fabrikayı bildim bileli Adapazarı E-5’in kenarındaydı. Orada patlama oldu kaldırdılar Pamukova tarafına aldılar, orada da patlama oldu. Asgari ücretle çalıştırıyorlar herkesi, vatandaş ne yapsın orada iş bulabiliyor. Patlayacağı belliydi. Güvenliği yok, standartlara uygun değildi. Çok kimse işi bırakmıştı, garibanlar mecbur kaldılar çalışmaya."

NE OLMUŞTU?

Sakarya'nın Hendek ilçesinde MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'un sahibi olduğu Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda meydana gelen patlamada 4 işçi hayatını kaybetmiş, 114 kişi yaralanmış, 3 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti.

11 YILDA PEŞ PEŞE PATLAMALAR

Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda daha önce de defalarca patlama yaşandığı ortaya çıkmıştı.

11 Şubat 2019: Sakarya'nın Hendek ilçesine bağlı Yukarıçalıca Köyü yakınlarındaki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın kız kaçıran imalatının yapıldığı bölümde meydana gelen ve Hediye Hallaç'ın (26) hayatını kaybettiği patlamada 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

29 Eylül 2009: Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda meydana gelen patlamada 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı. Yangına maytap fitillerinin kurumadan kesilmesi neden oldu.

17 Ağustos 2009: Çoşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda Ramazan topları için patlayıcı üretilen laboratuar bölümünde patlama meydana geldi. Patlamada fabrikadaki binalardan biri yıkıldı, diğerlerinde de büyük hasar oluştu. Üretim tesisindeki binaları yerle bir eden patlamada 1 işçi hayatını kaybetti, 33 işçi yaralandı.

21 Mayıs 2009: Çoşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nın maytap imalathanesi bölümünde patlama meydana geldi. Üzeri açık tente ile çevrili olduğu belirtilen imalathanedeki patlamada 3 işçi yaralandı.

1 Eylül 2007: Çoşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın barut üretiminde kullanılmak üzere kömür öğütülen bölümde kıvılcımdan kaynaklanan bir patlama oldu. Patlamada 1 işçi yaralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN