'Hayat Eve Sığar' uygulaması ile maske kodu alınabilecek

'Hayat Eve Sığar' uygulaması ile maske kodu alınabilecek

Gündemin ilk sıralarından düşse de Türkiye'de maske krizi hala tam olarak çözülemedi. 'Maske satışları serbest bırakılsın' çağrıları devam ederken, Sağlık Bakanlığı'ndan yeni bir adım geldi. Buna göre artık 'Hayat Eve Sığar' uygulaması ile maske kodu alınabilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele ile ilgili 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulamasıyla ücretsiz maske kodu alınabilecek.

Koronavirüs salgını kapsamında vatandaşların bölgelerindeki risk durumlarına bakabilmelerine ve kendi sağlıklarını takip edebilmelerine imkan tanıyan 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulaması güncellendi.

Güncelleme ile uygulamanın 'Sağlık Durumu' sekmesinden vatandaşların ücretsiz maske kodu alabilmesine imkan tanındı.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüsün başlamasından sonra en çok tartışılan konuların başında maske gelmişti. Maskeler ilk önce eczane ve medikallarde satılırkenü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla parayla satışı durdurulmuştu. Ardından da maskelerin PTT aracılığıyla ücretsiz şekilde evlere teslim edileceği belirtilmişti.

Ancak PTT sistemi çöküncü başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı açıklanmıştı. E-Devlet üzerinden vatandaşlar başvuruyu bir türlü yapamayınca şikayetler artmaya başlamıştı. Bu adım da başarısız olunca maskelerin eczanelerden telefona SMS ile gelecek ‘kod’ karşılığında dağıtılacağı söylenmişti.

Ancak kodun da gelmemesi üzerine tartışma devam sürmüş, son olarak Eczacılar Birliği eczanelerden SGK'lı ve kamu görevlisi olanlara eczaneden maske verilmeyeceğini belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN