11 Harika Makyaj İpuçları ve Tüyoları! Bu İpuçları Güzelliğinize Güzellik Katacak!

11 Harika Makyaj İpuçları ve Tüyoları! Bu İpuçları Güzelliğinize Güzellik Katacak!

Piyasada aralarından seçim yapabileceğiniz sayısız güzellik ürünü var, bu yüzden aşırı pahalı güzellik aletlerinin yerine kullanabileceğiniz ev eşyaları olması sizi şaşırtabilir. Basit ve pratik tutum sayesinde para, zaman ve ürün israfını önleyebilirsiniz.

Hepimiz güzellik tüyolarını severiz, özellikle de yoğun hayatları olan, aynanın karşısında oturup görünümlerini mükemmelleştirmek için çok parası veya zamanı olmayanlar. 15 harika makyaj ipucu ve tüyo listemiz, makyaj ürünlerinizden ve rutinlerinizden en iyi şekilde yararlanmanın basit yollarını size gösterecek.

GÖZLERİNİ DAHA GENİŞ GÖSTER

İri gözlü görünümünü elde etmek istiyorsanız, bu farklı maskara uygulamasını deneyin. Maskarayı yukarı doğru süpürme hareketi yapmak yerine daha dolgun görünen kirpikler ve daha geniş gözler için maskarayı buruna doğru süpürün.

haberici-002.jpg

PARFÜMÜ DOĞRU UYGULAYIN

Parfümünüzün gün veya akşam boyunca daha uzun süre kokması ve kalıcı olması için nabız noktalarınıza püskürtün. Her yerine püskürtmek israftır çünkü doğru şekilde uygulanmadığında koku daha çabuk dağılır.

SIVI MAKYAJINIZIN HER DAMLASINI KULLANIN

Hepimiz, çöp kutusuna atmadan önce tüpündeki son sıvı makyaj parçasını sıkmaya çalışırken deneyimledik. Çöpe gitmeden önce, açıklığı kesin ve tüm kalıntıları plastik bölmelere atmak için bir kaşık kullanın.

GÖZ FARI RENGİNİ GELİŞTİR

Bu basit numara ile herhangi bir göz farı rengini yoğunlaştırmak mümkündür. Beyaz bir göz kalemi alın ve göz kapağını 'renklendirin'. Ardından kullanmak istediğiniz far rengini alın ve beyaz eyelinerın üzerine uygulayın. Altındaki beyaz, göz farı rengini yoğunlaştırır.

RUJUNUZUN DAHA UZUN KALMASINI SAĞLAYIN

Bu, saatlerce uzun süre kalıcı renk sağlamak için en iyi ruj rutinlerinden biridir. Ruju her zamanki gibi uygulayın ve fazlalığı emmek için dudaklarınızın arasına yarım mendil bastırın. Mendilin diğer yarısını kullanın ve dudaklarınızın üzerine koyun ve rengi kapatmak için dokunun üzerine yarı saydam bir toz uygulayın.

haberici2-001.jpg

EV YAPIMI DUDAK PARLATICISI

Bir şey kırılırsa, genellikle bir çöp kutusunun içini görür. Bununla birlikte, kırılmış göz farlarını atmak için çok acele etmeyin çünkü hala çok faydalı olabilirler. Ev yapımı bir dudak parlatıcısı tarifi için göz farını toz haline getirin ve vazelin ile karıştırın.

DİŞLERİNİZDE RUJDAN KAÇININ

Hiç kocaman bir gülümsemeyle bir partiye geldin ve bunca zaman dişlerinde ruj olduğunu keşfettin mi? Bu utanç verici anlardan kaçınmak için bu ipucunu unutmayın. Rujunuzu sürdükten sonra parmağınızı ağzınıza alın ve parmağınızın etrafını kapatın. Fazla ruj dişlerinize değil parmağınıza silinir.

KURUTULMUŞ MASKARAYI YENİDEN KULLANIN

Maskaranız kuruduğunda, maskaraya birkaç damla salin solüsyonu ekleyin ve iyice çalkalayın. Tuzlu çözelti, maskaraya nem katan ve onu tekrar kullanılabilir hale getiren nötr bir yağlayıcıdır. Hemen atılmasını engelleyebilecek başka bir makyaj malzemesi.

KİRPİK KIVRIMINI KORU

Isıtılmış şekillendirici öğeler, soğuk aletlerden daha etkilidir. Kirpik kıvırıcılarınızın işe yaradığını ancak kısa bir süreliğine bulursanız, önce saç kurutma makinesiyle kıvırıcıları ısıtmayı deneyin. Kirpikleri kıvırmadan önce biraz soğumaya bırakın, ısı daha uzun süre kurumasını sağlayacaktır.

DAHA FAZLA KİRPİK HACMİ

Maskara katları arasında kirpiklerinize yarı saydam pudrayı kolayca uygulayabiliyorken, kirpiklerinizi şişirmek ve hacim kazandırmak için neden pahalı maskaralara yüzlerce harcayasınız ki? Büyük olasılıkla, bir kuruş daha harcamadan makyaj çantanızda pudra olacak.

KIVIRCIK SAÇ

Bu numara, her gün kıvırcık saçlarla uğraşanlar veya bunlarla mücadele edenler için bir lütuf olabilir. Kıvırcık saçların kabarmasının çeşitli nedenleri vardır ve bunlardan biri sizi şaşırtabilir. Saçınızı kurutmak için havlu kullanın! Havlular aslında sürtünme yaratır ve daha fazla kabarma verir. Bunun yerine saçınızı kurutmak için bir tişört veya pamuklu bir yastık kılıfı deneyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN