1917 doludizgin Oscar yolcusu

1917 doludizgin Oscar yolcusu

Gelecek hafta düzenlenecek olan Oscar törenine bir ipucu da BAFTA’dan geldi. İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi tarafından düzenlenen törene, emin adımlarla Oscar’a yürüyen Sam Mendes’in savaş filmi 1917 damga vurdu.

SEDA ÇAKIR

İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) tarafından dağıtılan BAFTA Ödülleri, bugün sahiplerini buldu. Yapımcılar Birliği tarafından En İyi Film ödülüne layık görmesinin ardından En İyi Film Oscarı’nın en büyük favorisi hâline gelen 1917, 73. BAFTA Ödülleri’nde de ön plana çıkan yapım oldu. Sam Mendes‘in baştan sona tek bir plan sekans gibi görünecek şekilde çektiği 1917, aralarında En İyi Film ve En İyi İngiliz Filmi ve En İyi Yönetmen’in de bulunduğu 7 ödüle layık görüldü. Ödül sezonunun başından beri olduğu gibi BAFTA Ödülleri’nde de oyunculuk kategorilerinde bir sürpriz yaşanmadı. Daha  BAFTA’da da ödülü kucaklayan isimler Renée Zellweger, Joaquin Phoenix, Laura Dern ve Brad Pitt oldu.

20-02/03/rlncrfn.jpg
En İyi Yönetmen: SAM MENDES - En İyi Uyarlama Senaryo: TAıKA WAITITI - En İyi Kadın Oyuncu: Renée Zellweger

Daha önce de Altın Küre kazanan bu dörtlünün BAFTA’yla birlikte Oscar’ı kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor. En İyi Oyuncu Oscar’ını kazanan Joaquin Phoenix’in konuşması ise törene damga vurdu. Joaquin Phoenix sistematik ırkçılığı eleştirdiği konuşmasında ‘’Kazandığım ödül sebebiyle çelişkili duygular yaşıyorum. Çünkü bu ödülü çoktan haketmiş olan harika aktörler benim sahip olduğum ayrıcalığa sahip değillerdi. Bu insanlara burada istenmediklerine dair çok açık bir mesaj gönderiyoruz. Sistemik ırkçılığı gerçekten anlamak için çok çalışmalıyız. Baskı sistemini parçalamak onu yaratan ve bundan yararlananların yükümlülüğüdür. Yani bu bizim’’ ifadelerini kullandı. Törenin oyuncu adayları tamamen beyazlardan oluştuğu için sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. Törende ödül sezonunu favorilerinden Bong Joon-ho imzalı Parazit En İyi Senaryo ödülünü alırken En iyi Uyarlama Senaryo ödülü ise Jojo Rabbit’le Maori kökenli Taika Waititi’ye gitti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN