2019 Ramazan bayramı ne zaman olacak? Şeker bayramı tatili kaç gün? Bayrama geri sayım…

2019 Ramazan bayramı ne zaman olacak? Şeker bayramı tatili kaç gün? Bayrama geri sayım…

2019’da Ramazan bayramının ne zaman olacağı merak ediliyor. Ramazan ayı içerisinde oruç ibadetini tutup, Kadir gecesini idrak eden Müslümanlar, Ramazan bayramının ne zaman olacağını sorguluyor. Bir başka adı şeker bayramı tatilinin kaç gün olduğu da yine en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Ramazan bayramı ne zaman? Arefe ne zaman? Şeker bayramı tatili kaç gün? İşte Ramazan bayramı ne zaman başlıyor ve ne zaman bitiyor? konuları ile ilgili aradıklarınız…

Bir kesim tarafından Ramazan bayramı, bir kesim tarafından da Şeker bayramı olarak tabir edilen bayrama kaç gün kaldığı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Türkiye’de ve dünyada Ramazan ayı ile birlikte oruç tutan Müslümanlar, Kadir gecesini de idrak ettikten sonra Ramazan yani Şeker bayramının ne zaman olacağını sorguluyor. Ramazan bayramının ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini sorgulayanlar, bayramın kaç gün olduğunu öğrenip plan yapıyor. Peki Arefe ne zaman? Ramazan bayramı ne zaman? Şeker bayramı tatili kaç gün? İşte detaylar…

Ramazan (Şeker) bayramı ne zaman?

En çok araştırılan konulardan biri de Ramazan bayramının ne zaman olduğu. Bu yıl 2019’da Ramazan yani şeker bayramı, 4 Haziran Salı günü başlayıp 6 Haziran Perşembe günü sona erecek.

Arefe ne zaman?

2019 yılı içerisinde Ramazan bayramı öncesi olan arefe günü bu yıl 3 Haziran’a denk geliyor.

Ramazan bayramı tatili kaç gün?

Ramazan bayramı tatilinin kaç gün olduğu araştırılıyor. 1-2 Haziran’ın hafta sonuna denk gelmesi, arefenin de 3 Haziran Pazartesi olması, 4 ile 6 Haziran arası da Ramazan bayramı olmasından dolayı hükûmet, 3 Haziran arefe gününü tam gün tatil yapıp, 7 Haziran Cuma’yı da tatil ilan etti. Hafta sonuna denk gelen 8-9 Haziran tarihlerinden ötürü de bu yıl Ramazan bayramı tatili 9 gün oldu.

19-05/29/2019-ramazan-bayrami-ne-zaman-olacak-seker-bayrami-tatili-kac-gun-bayrama-geri-sayimjpgg.jpg

Cumhurbaşkanlığı'nca tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan bayramı tatili ile ilgili gönderilen idari izin yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 13.00'te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür. İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacak ancak kullanmadıkları idari izinleri, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabilecektir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN