2020 üç aylar ne zaman başlayacak? Ramazan Bayramı ne zaman? 2020 dini takvimi

2020 üç aylar ne zaman başlayacak? Ramazan Bayramı ne zaman? 2020 dini takvimi

İslam’ın mübarek ayları olarak bilinen ‘Üç Aylar’ın ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki Müslümanlar tarafından ibadetlerle geçirilecek üç aylar ne zaman başlayacak? İşte konu ile ilgili merak edilenler…

Diyanet İşleri Başkanlığının açıkladığı takvime göre 2020 üç aylar ramazan başlangıcı, ramazan bayramı tarihleri belli oldu. Peki bu ayda hangi ibadetler yapılır, üç aylar nasıl geçirilir? Detaylar haberimizde…

2020 ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

İçinde Regaip kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili ve Kadir gecesi gibi çok mübarek gece ve günleri barındıran üç aylar 25 Şubat 2020’de başlayacak. Üç aylardan ilki olan Recep ayı eda edilecek. Regaip Kandili de bu ay içerisinde olup 27 Şubat tarihine denk gelmektedir. Recep ayına denk gelen bir başka mübarek gün de Miraç Kandilidir. Tarihi ise 21 Mart’a denk gelmektedir.

Mübarek üç aylardan ikincisi Şaban ayıdır. 25 Mart 2020 tarihi itibariyle başlayacak. Bu mübarek ayda da başka bir mübarek gün vardır. Bu mübarek gün ise Berat Kandilidir. 7 Nisan 2020 tarihine denk gelmektedir. 

Üç ayların sonuncusu olan mübarek Ramazan ayı ise 24 Nisanda başlayacak. Müslümanlar bu mübarek ayı İslam’ın bir şartı olan Oruçlu olarak geçirirler. ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ olarak bilinen Kadir Gecesi de bu ay içerisindedir. 19 Mayıs 2020 gününe denk gelmektedir.

ÜÇ AYLARDA YAPILACAK İBADETLER

Üç ayların her biri kendi içerisinde çok mübarek ve çok hayırlı birer aydır. Bunlardan ilki olan Recep Ayı içerisinde Regaip Kandili ve Miraç Kandili yer almaktadır. Bu aylarda yapılacak olan her ibadet hayırlıdır. Ama kazaya kalan oruçların bu ayda tutulması hayırlıdır. Yine nafile oruçlar tutulabilir. Bunun yanında kaza namazları ve bol bol Kuran okumak şeklinde ibadetlerle geçirilebilir.

Üç aylardan ikincisi Şaban ayıdır. Peygamberimiz Ümmetin Ayı olarak nitelendirmiştir bu ayı. Peygamber efendimiz bu ayda çokça oruç tutmuş ve ibadetle meşgul olmuştur. Müslümanlar da Hz. Peygamberin sünneti olması dolayısıyla bu ayı oruç ibadeti ile geçirebilirler. Yine Kuran, Nafile namazlar ve Kaza namazları da bu ayda eda edilebilir.

Üç ayların üçüncüsü ise Ramazan Ayıdır. Bütün Müslümanlar bu ayı oruçlu olarak geçirirler. Oruç kendi başına bir ibadettir. Bununla birlikte bol bol Kuran okuma, nafile ve kaza namazları kılma şeklinde eda edilebilir. Ayrıca bu aylarda Allah’a çok tövbe etmek ve çok duada bulunmak gerekir.

Son olarak bu üç ayın finali olarak adlandırılabilecek ve bu mübarek ayların mükafatı olan Ramazan Bayramı idrak edilecek. Ramazan Bayramı da 24 Mayıs 2020 Pazar gününe denk gelmektedir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN