Türkiye, 'haksızlık' gerekçesiyle 8 yıldır katılmıyor

Türkiye, 'haksızlık' gerekçesiyle 8 yıldır katılmıyor

İtalya’da gerçekleşecek olan Eurovision yarışmasının katılımcıları açıklandı. Türkiye 2022'de de yarışmaya katılmayacak.

Türkiye, Eurovision'a 2013 yılında katılmama kararı almıştı. En son 2012 senesinde Can Bonomo'nun temsili ile 7. Sırada yarışmayı tamamlayan Türkiye, TRT'nin aldığı kararla 8 senedir Eurovision'da yer almıyor. Türkiye, 2022'de İtalya'da gerçekleştirilecek olan yarışmaya da katılmıyor.

"HAKSIZLIK" GEREKÇESİYLE 8 YILDIR EUROVİSİON'A KATILMIYOR

Türkiye, 2013'te TRT Genel Müdürlüğü Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmama kararı aldı. Katılmama gerekçesine ise "haksızlığın" etkili olduğunu belirtmişti. Türkiye, bu gerekçe ile 2013'ten bu yana dünya ülkelerinin yarıştığı ses yarışmasına 8 yıldır katılım sağlamıyor.

"TÜRKİYE, LİSTEDE YOK"

2022’de Mayıs ayında İtalya’da gerçekleşecek olan Eurovision yarışmasının ayrıntıları da açıklandı. Türkiye'nin listede olmadığı 2022 Eurovision yarışması 41 ülkenin katılımıyla bu sene İtalya'nın Torino kentinde gerçekleşecek.

Yarışmanın finali mayıs ayının ikinci haftasında İtalya'nın PalaOlimpico adlı stadyumda gerçekleştirilecek.

"GÖRÜŞMELER SÜRÜYORDU"

Son olarak Maneskin’in kazandığı yarışma için Türkiye görüşmelerini sürdürüyordu. Ancak açıklanan listede Türkiye yer almadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN