2022 Kış lastiği takmama cezası ne kadar? Kış lastiği hangi araçlar için zorunlu?

2022 Kış lastiği takmama cezası ne kadar? Kış lastiği hangi araçlar için zorunlu?

Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde araçlarda da kış mevsimi için hazırlıklar başladı. 1 Aralık itibariyle kış lastiği uygulamasına geçiş yapılacak. Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düşmesiyle birlikte sürücülerin lastik değiştirmesi tavsiye ediliyor. Sürücüler kış lastiği uygulaması hakkında araştırmalarını hızlandırdı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2022 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanacak. Hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşerken araçlar içinde yeni önlemler alınmaya başladı. Hem trafik güvenliği hem de yaya güvenliği için sürücülerin kış lastiği taktırması tavsiye ediliyor. Kış lastiği uygulamasının zorunlu olup olmadığı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

KIŞ LASTİĞİ TAKTIRMAK ZORUNLU MU?

Kış lastiği, 1 Aralık 2022 tarihi itibariyle uygulanmaya başlayacak ve 1 Nisan 2023 tarihine kadar devam edecek. Sürücülerin kış lastiği taktırması zorunlu bir uygulamadır. Ticari araçlarda yolcu güvenliği için uygulanması zorunlu bir süreç olarak karşımıza çıkıyor.

Kış lastiği taktırmak zorunlu mu

KIŞ LASTİĞİ CEZASI NE KADAR?

Kış lastiği uygulaması zorunlu bir uygulamadır. 4 ay boyunca devam edecek uygulama ticari araçlar için geçerlidir. Araçların kurala uymaması durumunda 1.152 TL para cezası kesilecek.

KIŞ LASTİĞİ FİYATI NE KADAR?

2022 yılında kış lastiği için sürücülerin ne kadar ücret ödeyeceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 4 adet kış lastiği için sürücüler ortalama 4 bin TL ödemektedir. Uygulamaya sadece ticari araçların değil bireysel araç sürücülerinin de uyması gerekiyor. Hava koşulları sadece ticari araçları etkilememektedir. Bu nedenle bireysel sürücülerinde kış lastiği kullanması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN