27 Eylül Hadi ipucu sorusu: Çalma hastalığının adı nedir? Hadi sorusu Kleptomani nedir?

27 Eylül Hadi ipucu sorusu: Çalma hastalığının adı nedir? Hadi sorusu Kleptomani nedir?

27 Eylül Hadi ipucu sorusu açıklandı. Bu gün Çalma hastalığının adı nedir? sorusu Hadi ipucu sorusu olarak karşımıza çıktı. Hadi sorusunun yanıtı olan Kleptomani nedir? Hadi yarışmacıları için ihtiyacı olmadığı halde çalma hastalığının adı ile ilgili merak edilen her şey yazımızda...

Merakla beklenen 27 Eylül perşembe günü Hadi ipucu sorusu soru ekibi tarafından açıklandı. Çalma hastalığının adı nedir? şeklinde karşımıza çıkan sorunun yanıtına dair detaylar yazımızda. İşte Hadi sorusunun yanıtı Kleptomani nedir? ve Kleptomani ile ilgili tüm detayları 

Hadi yarışması son zamanların popüler uygulamalarından birisidir. Hadi soru ekibi 27 eylül perşembe sabah saatlerinde bu akşam başlayacak olan yarışmanın sorusunun ipucu Hadi sosyal medya hesabından yayınlandı. Peki Hadfi ipucu sorusu İhtiyacı olmadığı halde çalma hastalığının adı nedir?

HADİ İPUCU SORSU: İHTİYACI OLMADIĞI HALDE ÇALMA HASTALIĞININ ADI NEDİR? 

Bu akşam Hadi yarışması var. Herkes Hadi ile ilgili detayları araştırmaya başladı. İhtiyacı olmadığı halde çalma hastalığının adı nedir? Hadi ipucu sorusu olarak karşımıza çıkıyor. 

18-09/27/alma-hastaligi.jpg

KLEPTOMANİ NEDİR?

Hırsızlık hastalığı olarak bilinen kleptomani, ihtiyaç olmayan eşyaları çalma dürtüsüdür. Bu rahatsızlığı bulunan kişilerin çaldıkları eşyalar genellikle değersizdir. Hırsızlık hastalığı ruh sağlığının bozulması ile birlikte paralelik gösterir. Sorunun temelinde kişinin cesaretini kanıtlamak istemesi yatmaktadır. Kleptomanlar çaldıkları nesneleri çoğunlukla birilerine hediye verir, saklar ya da gizlice yerine koyar. Hırsızlık yaparken yakalandığı taktirde üzüntü ve utanç duyarlar.

KLEPTOMANİ HASTALIĞI EN ÇOK KADINLARDA GÖRÜLÜYOR? 

Kleptomani nadir görülen ruhsal bir bozukluktur. Hırsızlık hastalığının toplumdaki yaygınlığı %0,6 civarındadır. Öte yandan bu sorun erkeklere oranla kadınlarda daha çok görülmektedir.

- Kadın: %77

- Erkek: %23

KLEPTOMANI NASIL TEDAVİ EDİLMEKTEDİR?

Kleptomani genellikle ergenlik döneminde başlamaktadır.

18-09/27/kleptomani-nasil-tedavi-edilmektedir.jpg

KLEPTOMANİ HASTALIĞININ NEDEN OLDUĞU SORUNLAR NELERDİR?

- Alkol ve madde bağımlılığı

- Yeme bozuklukları

- Soyal problemler

- Kaygı bozukluğu

- İntihar düşüncesi

- Depresyon

KLEPTOMANİ TEDAVİSİ

Kleptomani tedavisi psikanaliz yolu ile yapılır. Hastanın geçmişte yapmış olduğu hırsızlıklar tespit edilerek kişiye bu alışkanlığını bırakması konusunda uyarılarda bulunulur. Öte yandan kleptomanlar hasta olduklarını kabul etmemektedir. Bu durumda aile önemli bir yere sahiptir. Hastanın güzel bir dille uyarılması ve gururu incilmeden uzman hekime götürülmesi gerekmektedir.

18-09/27/kleptomaniye-neden-olan-hastaliklar-nelerdir.jpg

KLEPTOMANİYE NEDEN OLAN HASTALIKLAR NELERDİR?

- Bazı ilaçlar

- Beyin atrofisi

- Epilepsi

- Demans

- Bazı tümörler

18-09/27/alma-hastaligi-olan-isimler.jpg

1. Winona Ryder en ünlü kleptomanlardan biri

Zamanında bir mağazadan 5500 dolarlık kıyafet ve takı çalarken yakalanması üzerine tutuklanan ünlü oyuncunun cezası, "kleptomani" hastalığının göz önünde bulundurulmasıyla uzun süren kampanyalar sonucu sonlandırılmıştı.

2. Lindsay Lohan uyuşturucuyla mücadele ettiği o karanlık günlerinde, hırsızlıkla da suçlandı...

Lakin günahını almak da istemeyiz! Zira Lindsay, bir mağazada pahalı takılar denedikten sonra, takıları çıkarmadan mağazayı terk etmeye kalkmıştı. Çalışanlar tarafından uyarıldığında da bunun "dalgınlık" kaynaklı olduğunu söylemişti. Genç kadının üzerine çok gidildi; o dönemde Lindsay maddi açıdan zorluk çekiyordu!

3. Megan Fox ünlü olmadan önce marketlerden sürekli makyaj malzemesi çaldığını kendisi itiraf etti.
 
4. Bunu yapmasa olmazdı: Britney Spears çıldırdığı o karanlık dönemlerde bir mağazadan peruk çaldı... Evet, kafasını da yeni kazıtmıştı. Zaten ağır psikolojik tedavi gören genç kadına herhangi bir kanuni yaptırım uygulanmadı. Zira Britney canının ve akıl sağlığının derdindeyken, kimse peruk derdine düşecek değildi.

5. Kesha'nın acı dolu yoksul geçmişini bilen bilir... İşte o dönemde genç kadın hayatta kalabilmek için çoğu zaman yemek çalmış!
 

6. Courtney Love grunge prensesi olarak gençliğinde defalarca kez mağazalardan hırsızlık yaparken yakalandı elbette. Fakat yetişkinken yaptığı şey biraz... 114 bin dolarlık mücevheri bir davette takmak üzere kiraladığı mağazaya asla geri götürmeyen Courtney'e hırsızlık - dolandırıcılık sebebiyle dava bile açıldı!

7. "30 yaşın altında en çok kazananlar" listesinde adı bulunan Amanda Bynes bir dükkandan şapka çaldı ve güvenlik kameralarına yakalandı. Hırsızlık yapmadan önce sergilediği tuhaf hareketler ve dans figürleri de akli dengesinden şüphe duyulmasına sebep oldu.

8. Bai Ling sanki hiç parası yokmuş gibi bir benzinciden pil, evet bildiğiniz pil, çalarken yakalandı. Bu da elbette ki kleptomani dedikodularına sebep oldu. Fakat Ling tutuklanmıştı bir kere!

9. Terk edilmiş bir eve giren Vanilla Ice, evin içerisinde bulunan eşyaları karıştırdı ve hırsızlığa yeltendi. Keşke yeltenmeseydi. 6 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı.

10. Margot Robbie kaldığı otel odasından tuvalet kağıdı ve havlu çalarken yakalanınca yerin dibine geçti. Havluyu anladık da, tuvalet kağıdı nedir yahu?!

11. Mila Kunis'in hırsızlık hikayesi oldukça eğlenceli: Ukrayna'da yaşayan küçük bir kız çocuğuyken, komşusunun tavuğunu çalmakla suçlanmış! Hatta öfkeli komşu bu işi mahkemeye kadar taşımış!

12. Her ne kadar "espri çalmak" ile daha önce defalarca suçlanmış olsa da, Amy Schumer maddi anlamda hırsızlıktan tutuklanmış. 21 yaşındayken geçim sıkıntısı sebebiyle işlediği söylenen suç ile alakalı açıklama yapmayı reddediyor.

13. Big Sean, eski sevgilisinin evinden pahalı bir saat çalmış. Sevgilisi Naya Rivera, hırsızlıkla suçladığı Big Sean'ı ifşa etti fakat konuyu mahkemeye taşımadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN