30 gün içinde başvuran her ay 8 bin TL alacak! Parayı İŞKUR PTT ile ödeyecek... 30 gün sınırına dikkat... Hakkınız yanmasın

30 gün içinde başvuran her ay 8 bin TL alacak! Parayı İŞKUR PTT ile ödeyecek... 30 gün sınırına dikkat... Hakkınız yanmasın

İŞKUR'dan şartları sağlayana 8000 TL ödeme! İşte detaylar...

2023 Ocak ayının sonlarına gelinmesiyle zamlı maaşlar beklenirken, İŞKUR tarafından işsiz kalan vatandaşlara işsizlik maaşı olarak 4 bin 3-8 bin TL arası ödemeler yapılıyor.

'İŞSİZLİK MAAŞINDAN YARARLANMA KOŞULLARI VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERİLEN YARDIMLARIN MİKTARLARI'

2023 yılına merhaba diyebilmek için ülkemizde yeni bir yılın gelmesiyle beraber gelirler de artış göstermeye başladı. İhtiyaç sahiplerinin ceplerini rahatlatacak, her ay yatacak ödemeler için İşsizlik Kurumu (İŞKUR) bu yıl da yardım ödemelerinin miktarını yükseltti. 2023 Ocak ayının sonlarına gelinmesiyle zamlı maaşlar beklenirken diğer yardım ödeneklerinin de hesaplara yatması bekleniyor. İşsizlik maaşının en düşük miktarı 4 bin 3 TL iken en yüksek miktarı 8 bin TL olarak belirlenmiş.

İşkur

İşsizlik maaşı almak isteyenlerin öncelikle İşsizlik Sigortası primi ödemiş olmak ve son üç yıl içinde en az 120 gün hizmet akdine tabi olmak gerekiyor. İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşların hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içerisinde İŞKUR’a başvurması gerekiyor. İşsizlik maaşı alanlara aynı zamanda meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi de veriliyor. İŞKUR’un bu konudaki göstermiş olduğu hassasiyet, sosyal devlet anlayışının en önemli özelliklerinden birisidir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN