42 bin 500 Sağlık Bakanlığı personel alımı branş dağılımı, kontenjan ve ÖSYM başvuru ekranı 2023

42 bin 500 Sağlık Bakanlığı personel alımı branş dağılımı, kontenjan ve ÖSYM başvuru ekranı 2023

ÖSYM'den Sağlık Bakanlığı personel alım başvuruları için araştırmalar sıklıkla devam ederken bakanlık 31.600 personel alımı yapılacak kadroları açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere bakılarak başvuru tarihi ve tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman başlıyor? sorusuna yanıt arayanlara müjdeli haber geldi. ÖSYM başvuru ekranı bilgileri gazete de yayımlanırken branş dağılımı ve kontenjan bilgileri merak konusu oldu. KPSS ile alım yapılacak branşlar ayrı olarak belirlendi. Sağlık Bakanlığı personel alımın dair ÖSYM açıklaması ve branş dağılımı haberimizin devamında.

ÖSYM AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başlatırken 657 sayılı devlet memurları kanununa bakıldığı 4/B maddesiyle 663 sayılı kanun hükmünden kararname 45/A maddesine bakılarak yerleştirmeler gerçekleşecek. Başvuruda bulunacak adaylar 28 Mart - 3 Nisan 2023 tarihler arasında yapılırken ek tercihler için ÖSYM sitesine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak tamamlanır.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM BAŞVURU

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak personel alımları için adaylar tercih yapmak için bekleyişe geçerken yayınlanan tercih kılavuzuna bakılarak 28 Mart ve 3 Nisan tarihleri arasında ÖSYM internet sayfası üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak işlemler tamamlanır.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM KONTENJANLARI

Sağlık bakanlığı kontenjan

Sağlık Bakanlığı

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN