4A, 4B ve 4C'liler için SGK'dan flaş hamle! EYT'liler SGK internet sitesinden öğrenebilecek

4A, 4B ve 4C'liler için SGK'dan flaş hamle! EYT'liler SGK internet sitesinden öğrenebilecek

Emekli olmak isteyenlere sevindiren haber geldi. EYT yasası için gün sayan kişiler Aralık ayında Meclis’te olması beklenen yasa için gelecek açıklamaları yakından takip ediyor. EYT yasası çıkmadan önce SGK’dan herkesin dikkatini çeken bir hem de geldi.Emekli olmak isteyenler artık maaşlarını kolay bir şekilde hesaplayabilecek. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

EYT yasası için yapılacak açıklamalar beklenirken Ocak 2023'de yürürlükte yer alması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalar herkesi heyecanlandırdı. Bununla birlikte EYT kapsamında emekli olacak kişiler maaşlarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. EYT yasası beklenirken Sosyal Güvenlik Kurumu herkesi heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Maaş hesaplamasına kolaylaştırmak için yeni bir sistemin devreye girdiğini belirten SGK uygulamanın Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesi üzerinden kullanılabildiğini belirtti. Bunun üzerine vatandaşlar emekli maaş hesaplaması nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli maaşını öğrenmek isteyen kişilerin öncelikle çalışma gününü ve prim ödemesini bilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra kişilerden pek çok farklı kriter istenirken artık maaş hesaplama yöntemleri de kolay bir hale geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kendi sitesi üzerinden emeklilik maaş hesaplaması yapılabiliyor. İstenen bilgileri giren kişiler kesinlik içermeden emeklilik maaşına öğrenebilirler.

SGK Emekli maaş hesaplama uygulaması

EMEKLİ OLURSAM NE KADAR MAAŞ ALIRIM?

SGK tarafından hizmete sunulan yeni uygulama oldukça dikkat çekiyor. 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' uygulaması EYT kapsamında emekli olacak kişilerin maaşlarını hesaplamaktadır.

4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4A kapsamında emekli maaşı hesaplamak için uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına girilmesi gerekmektedir. Kişilerden istenen bilgiler şu şekildedir:

T.C Kimlik numarası,

SSK Sicil Numarası,

Baba adı,

Nüfus il,

Doğum tarihi bilgileri.

Bilgileri giriş yaptıktan sonra sorgula butonuna ile maaş hesaplaması yapabilirsiniz.

ne kadar emekli maaş alırım

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4B kapsamında emekli maaşı hesaplamak için uyg.sgk.gov.tr sayfasına girilmesi gerekmektedir. Kişilerden istenen bilgiler şu şekildedir:

TC Kimlik numarası,

Kurum ve güvenlik kodu

Bilgileri giriş yaptıktan sonra sorgula butonuna ile maaş hesaplaması yapabilirsiniz.

4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4B kapsamında emekli maaşı hesaplamak için uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ sayfasına girilmesi gerekmektedir. Kişilerden istenen bilgiler şu şekildedir:

Doğum tarihi,

Cinsiyet,

4A çalışma süresi

Başlangıç ve bitiş tarihi.

Hizmet türü

Bilgileri giriş yaptıktan sonra sorgula butonuna ile maaş hesaplaması yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN