5 badem ye yorgunluğu unut

5 badem ye yorgunluğu unut

Uzmanlar, yorgunluk ve halsizlik gibi rahatsızlıklarla sıklıkla karşılaşılan sonbahar mevsiminde kronik yorgunluğun depresyona dönüşmemesi için sağlıklı beslenmek gerektiğine dikkati çekiyor.

Sonbahardaki kronik yorgunluğun depresyona  dönüşmemesi için sağlıklı beslenmek gerektiğine dikkati çeken Diyetisyen M. Berrin Ak, bu dönemde tüketilmesi gereken 10 yiyeceği ve faydalarını listeledi: 

* Balkabağı: Vitamin, mineral ve antioksidan bakımından oldukça zengin olan balkabağı bağışıklık sistemini destekliyor. Yorgunluk ve halsizlik gibi semptomları azaltarak kasların daha düzenli çalışmasını sağlıyor.  

* Yulaf ezmesi: Demir, magnezyum kalsiyum, B vitaminleri, protein ve lif açısından zengin olan yulaf ezmesi sabahları yoğurt ve meyveyle tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan enerjiyi arttırıyor.  

* Kefir: Probiyotik bir  içecek olup içerdiği dost bakteriler sayesinde bağışıklık sisteminin  güçlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle her gün bir bardak kefir tüketerek vücudunuzu güçlendirebilirsiniz.   

* Badem: Günde beş altı tane tüketilmesi gereken badem ise magnezyum, protein, bakır, E ve B vitaminlerinin en önemli kaynaklarından biri.  

*  Kakao: Ete kıyasla daha fazla demir içeren kakao, aynı zamanda  B grubu vitaminleri, protein, lif ve çinko açısından da zengin bir kaynak.  

* Somon: Omega-3 yönünden  zengin bir balık olan somon tüketen kişilerde Alzheimer hastalığının daha az görülüyor. Triptofan bakımından zengin ve serotonin kaynağı olan somonu haftada iki kez ızgara olarak tüketmek ayrıca mutluluk hormonu da salgılatıyor. 

*  Elma: Vitamin ve mineral deposu olan elma, halsizlikte ilk tercih edilmesi gereken meyvelerden biri. Bağışıklık sistemini koruyor, vücudun direncini arttırıyor. Kabuğu ise önemli bir lif kaynağı. Dolayısıyla her gün bir adet elma tüketerek canlanabilirsiniz. 

* Greyfurt: Günlük C vitamini ihtiyacının büyük kısmını sağlayan greyfurt aynı zamanda diyet lifi, A vitamini, potasyum, folat ve B5 vitamini için de iyi  bir kaynak. Antioksidan olan likopenin de önemli bir kaynağı olan greyfurt hücreye zarar veren serbest radikallere karşı savaşıyor.  

* Kahve: Yapılan araştırmalarda, kahvedeki kafeinin performansı artırdığı ve yorgunluğa iyi geldiği; kafein tüketenlerin kendilerini yorgun hissetmedikleri ve enerjilerinin daha yüksek  olduğu belirtiliyor. Herhangi bir sağlık sorununuz  yoksa günde iki fincan kahve içebilirsiniz. 

* Avokado:  İçeriğindeki  Omega-3 yağ asidinin yanı sıra magnezyum, manganez, bakır, demir, çinko, fosfor, A vitamini ve B grubu vitaminleri gibi birçok değişik vitamin, mineral içeren avokado bağışıklığı destekliyor, mutluluk hormonu içeriğinden dolayı da ruh sağlığını koruyor. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN